Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Tot a punt per la Marxa del Cardós 2015

Els interessats encara s’hi poden inscriure però ho hauran de fer dissabte, just abans de l’inici de la marxa

Redacció 10 de juliol de 2015 a les 14:02

La prova tindrà enguany l'inici i el final a Tavascan. Foto: Marxa del Cardós


La Vall de Cardós ja està preparada per acollir aquest dissabte una nova edició de la popular 'Marxa Vall del Cardós – Romànic a la Claror'. Aquesta cursa, que ja compta a hores d'ara amb gairebé 90 inscrits, uneix tots el pobles de la Vall de Cardós, un total de divuit, per acostar al corredor l’excepcional marc paisatgístic que ofereix la zona, alhora que pretén difondre el seu patrimoni cultural. 

Enguany, aquesta sisena edició de la Marxa, amb sortida i arribada a Tavascan, té un recorregut circular de vora 42 quilòmetres i 2.425 metres de desnivell acumulat a realitzar en menys de 10 hores. Una marxa que vol unir el fet de conèixer la gran riquesa cultural i arquitectònica, al temps que es gaudeix del paisatge en el marc d’una activitat competitiva d’una certa duresa. Aquest recorregut es pot fer en dues modalitats: en la competitiva tractant-se d’una cursa o bé en la purament lúdica convertint-se en una caminada popular.

Paral·lelament, la 'Marxa Vall de Cardós - Romànic a la claror', ofereix també la possibilitat de participar-hi en una altra modalitat no competitiva de menor llargada, convertint-se llavors en una caminada popular de 23 quilòmetres que, en aquest cas, transcorre des de Tavascan fins a Ribera de Cardós. Tots els interessats que encara no s’hi hagin inscrit, ho podran fer el mateix dissabte, abans de l’inici de la Marxa.

Cal recordar que, sesprés de l’èxit de l’any passat, els més menuts també tindran l’oportunitat de realitzar la seva pròpia marxa. Aquesta transcorrerà des del Bordes de Graus-Noarre-Tavascan. A Noarre tindrà lloc una gimcana basada en els camins transfronterers, l'ós, relats de vida en les bordes...

Igualment, l’organització ha preparat una munió de premis per als guanyadors i tots els participants, així com un grapat d’activitats paral·leles. Per exemple, actuacions musicals a càrrec del grup 'Tàntal' a Ribera de Cardós, del grup 'Tocats i fugats' a Arrós de Cardós o, a la vegada, castells inflables i piscina gratuïta a Tavascan per a tots els participants, a més de fer una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de Ribera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació