Dijous, 25 d'abril de 2024

CDC i UDC compartiran la presidència del Consell Comarcal del Sobirà

Llàtzer Sibís (CDC) seguirà al càrrec durant el primer any i mig, i Carles Isús (UDC) els dos anys i mig restants

ACN / Redacció 8 de juliol de 2015 a les 17:46

Llàtzer Sibís, en el moment de ser nomenat president. Foto: ACN


Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC) han arribat a un acord al Pallars Sobirà per repartir-se la presidència del Consell Comarcal durant els propers quatre anys. Així ho han fet efectiu aquest matí durant el ple de constitució del nou Consell Comarcal, que ha escollit la candidatura de l'exalcalde de Sort, el convergent Llàtzer Sibís, amb 11 vots a favor. L'altra candidatura presentada, la de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas (ERC), ha aconseguit 8 vots.

Així, Llàtzer Sibís seguirà a la presidència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà fins a finals de 2016, mentre que el que hagi estat alcalde d'Espot i també expresident de l'ens comarcal durant la passada dècada, Carles Isús, ho serà els dos anys i mig restants. 

El president de CDC a la comarca, Joan Montaña, ha explicat que l'entesa Sibís-Isús s'atribueix als bons resultats de CiU a les Valls d’Àneu en les eleccions municipals del maig. Uns resultats que han donat més força als edils del nord de la comarca, representats per Isús, per tal de reivindicar-se a nivell comarcal.

Isús ha explicat que es tracta d'un "pacte de transició" perquè l'actual president pugui finalitzar els projectes que té endegats. Isús ha afegit que no solament canviarà el president, transcorregut l'any i mig, sinó que també l'equip de govern. Llàtzer Sibís, per la seva banda, ha ofert a la oposició la possibilitat de treballar conjunts per la comarca i superar els entrebancs que té pel que fa a la disgregació i les dificultats econòmiques i de comunicacions. 

Cal recordar que en les passades eleccions municipals CiU va obtenir al Pallars Sobirà la majoria absoluta amb 10 consellers, dos menys dels que va treure l'any 2011. ERC és, per primer cop, la segona força amb 4 consellers, dos més que el 2011. Fem Municipi té 3 consellers i la CUP i Candidatura de Progrés-PSC, 1.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació