Dimarts, 23 d'abril de 2024

Arkia cancel·la els vols de Tel-Aviv a Lleida per pèrdua de competitivitat

La Diputació de Lleida assegura que el projecte 'Perseguits i salvats' no es veurà repercutit per les cancel·lacions

ACN Lleida | 2 de juliol de 2015 a les 09:28

Un avió d'Arkia a l'Aeroport d'Alguaire Foto: ACN


La companyia aèria Arkia ha informat que cancel·la els vols d'aquest estiu que unien Tel Aviv amb Lleida, Eivissa i Florència. Han explicat que aquesta decisió s'ha pres a causa de l'increment de companyies de baix cost a Israel i el conseqüent augment de l'oferta de seients a baix preu a l'aeroport de Tel Aviv Ben Gurion i que, per tant, la companyia israeliana ha perdut competitivitat en el mercat d'estiu. Tot i això, l'avió d'Arkia que va aterrar divendres passat a Lleida procedent d'Israel anava ple. La temporada d'estiu d'Arkia a Alguaire havia de durar fins al 28 d'agost i des del Govern calculaven que traslladaria unes 2.000 persones.

L'aerolínia israeliana Arkia va anunciar a finals de gener que aquest estiu tornaria a operar per segon any consecutiu a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, amb un mínim de 20 vols (anades i tornades) entre Alguaire i Tel Aviv ja que l'estiu de 2014 va aconseguir uns bons resultats, amb una mitjana del 84% d'ocupació. El passat divendres 26 de juny va aterrar a Lleida-Alguaire el primer avió de la temporada d'Arkia provinent de tel Aviv però ara sembla que aquest va ser el primer i l'últim d'aquest estiu.

Arkia ha confirmat, però, que seguirà operant a Alguaire a l'hivern, mantenint la seva aposta pel mercat d'esquí. Tornaran doncs a l'aeroport de Lleida-Alguaire el 15 de gener de 2016, on operaran fins al 25 de març mantenint el mateix avió que l'any anterior, un Embraer 190 amb capacitat per a 110 passatgers per vol.

Arkia és la segona aerolínia d'Israel, amb una flota de nou avions que serveixen 50 destinacions a 28 països europeus i a antigues repúbliques soviètiques. L'any 2012 va portar més de 1.600.000 passatgers amb vols domèstics i internacionals. La companyia ja opera vols regulars entre Israel i Barcelona des de l'any 2008.

Govern i Diputació, sorpresos 

El Govern i la Diputació de Lleida s'han mostrat "sorpresos" per la cancel·lació de vols de la companyia aèria Arkia que unien Tel Aviv amb Lleida, aquest estiu. Puntualitzen que la raó és estrictament empresarial ja que no només han cancel·lat les operacions estivals amb Lleida sinó també amb Eivissa i Florència. Tot i això, esperen reconduir aquesta situació de cara a l'hivern (que en principi està garantit) i a futures temporades d'estiu per poder portar turisme israelià a les comarques de Lleida.

"És una decisió que no ens satisfà en absolut però que entenem", ha dit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que també ha volgut deixar clar que el projecte 'Perseguits i Salvats' no es veurà repercutit per aquestes cancel·lacions ja que els israelians que vulguin visitar Lleida ho faran per altres vies. "Per tant, seguirem impulsant la oferta pel turisme jueu, com estem fent fina ara", ha assegurat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació