Dissabte, 27 d'abril de 2024

Soriguera recupera el comú de veïns i aixeca un mur de pedra derruït

Dissabte es va dur a terme a Tornafort una jornada de treball comunal organitzada per l'Assemblea Popular Soriguera

Redacció 30 de juny de 2015 a les 12:51

Tasques de manteniment durant la jornada comunal. Foto: AP Soriguera


Membres de l'Assemblea Popular de Soriguera (APS) en coordinació amb l'Ajuntament i els veïns i veïnes de Tornafort, han recuperat el comú de veïns, una agrupació de veïns i veïnes que antigament col·laboraven en les tasques de manteniment de camins, fonts i infraestructures comunes en els pobles de muntanya.

En un moment en què la manca de recursos dels ajuntaments fa difícil atendre aquestes necessitats de manera eficient, l'APS vol motivar i promoure la implicació veïnal en aquestes tasques. Així, aquest passat dissabte es va dur a terme a Tornafort una jornada de treball comunitari per aixecar un mur de pedra seca que havia caigut feia tres mesos i que impossibilitava el pas de tractors que havien de dallar l'herba dels camps.

Els organitzadors en destaquen el bon ambient que hi va haver durant tota la jornada, malgrat el sol implacable i la quantitat de rocs que es van haver de posar al seu lloc per tapar l'esvoranc. La intenció de l'APS és seguir mantenint actiu el comú de veïns. Sense anar més lluny, aquest dimecres centraran la seva actuació a Mencui, segons diuen, "un dels pobles més oblidats de la comarca", per tal de netejar la malesa dels seus carrers.
 

Els voluntaris damunt el mur ja aixecat. Foto: AP Soriguera

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació