Diumenge, 5 de maig de 2024

Més de 500 nous sergents, de maniobres al Pallars

L'exercici 'Minerva 2015' és el darrer operatiu de la XL promoció de l'Acadèmia de Talarn abans de la fi del curs | Les operacions es portaran a terme aquesta setmana a Aramunt i Salàs de Pallars

Redacció 29 de juny de 2015 a les 09:39

Un sergent alumne dispara a un blanc de precisió, en unes operacions el 2014. Foto: Jordi Borràs/ND.


Un total de 547 sergents alumnes de l'acadèmia militar de Talarn efectuen l'exercici "Minerva 2015' entre aquest diumenge, dia 28 i el proper dissabte, dia 4 de juliol. Les àrees de les operacions es delimiten a l'entorn d'Aramunt, Salàs de Pallars i la pròpia acadèmia. Aquests militars pertanyen a la XL promoció d'ingrés a l'escala de suboficials, que rebran el seu despatx de sergent el proper 10 de juliol de mans de Felip VI.

Aquest és el segon any que l'Academia General Básica de Suboficials s'encarrega de la direcció i organització de l'exercici. Segons el programa oficial de l'operació la seva principal finalitat consisteix "fomentar el lideratge mitjançant l'exercici del comandament, i complementar així el nivell d'ensinistrament amb el desplegament d'accions que posin en pràctica els coneixements adquirits". Talarn vol consolidar-se com a centre de referència en la formació dels futurs suboficials de l'Exèrcit de Terra.

Entre les accions concretes que es portaran a terme a 'Minerva 2015' s'inclouen pràctiques de situacions en què les unitats es podran trobar quan passin a l'acció, amb especial referència a les seves missions de caràcter internacional.


A més de l'acadèmia del Pallars, també participaran en l'exercici les acadèmies d'Infantería, Caballería, Artillería, Ingenieros y Logística, i es comptarà amb la participació del Centro Nacional de Adiestramiento de San Gregorio (Saragossa); el Regimiento NBQ 'Valencia' Nº 1, Brigada de Sanidad; Jefatura de Tropas de Montaña; Brigada Logística, i Fuerzas Aeromóviles del Ejército de Tierra (FAMET).
 

Galeria de fotos: Exercici "Minerva 2014", per Jordi Borràs

Galeria de fotos: Promoció de suboficials a Talarn 2013, per Jordi Borràs

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació