Dijous, 25 d'abril de 2024

Les comarques lleidatanes esperen per aquest estiu al voltant d'uns 550.000 visitants

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un increment del 5% en l'ocupació turística durant juliol agost i setembre respecte al 2014

Redacció 23 de juny de 2015 a les 09:16

Una barca de ràfting, baixant pel riu Noguera Pallaresa. Foto: ACN


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona temporada d'estiu a les comarques lleidatanes amb un lleuger increment en el nombre de visitants i de pernoctacions en els establiments d'allotjament turístic reglat, i amb un creixement de la contractació de serveis de turisme actiu en relació amb l'estiu del 2014.

Aquest increment es podria situar per sobre del 5%, la qual cosa també repercutiria en un major volum de negoci, segons el Patronat. Així, si es compleixen aquestes previsions, les comarques de Lleida rebran durant els mesos de juliol, agost i setembre uns 550.000 turistes, que generaran al voltant d'1.600.000 pernoctacions, al marge de les segones residències.

Les previsions del Patronat venen donades tant per l'augment de la demanda que estan experiment els diferents subsectors d'allotjament de les zones turístiques de la demarcació i del major nivell de reserves d'enguany respecte a l'any passat, com pel fet que des de principis d'any es manté una tendència a l'alça quant al nombre de visitants i de pernoctacions en relació amb el 2014. Segons les dades de l'INE de gener a abril d'enguany, el nombre de visitants en els establiments d'hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings s'ha incrementat un 8%, i el de pernoctacions un 7,5% en el conjunt de la demarcació de Lleida respecte al mateix període de l'any passat. 

El mes d'agost, com ja és habitual, serà el que comportarà una major demanda turística amb una mitjana d'ocupació que oscil·larà entre el 65 i el 85%, segons el tipus d'allotjament i la zona turística, tot i que en algunes dates, destinacions i tipologies d'allotjament els percentatges poden arribar a la plena ocupació a les zones del Pirineu i pel cap de setmana del 15 d'agost.

Els mesos de juliol i setembre tindran un comportament molt similar, amb una ocupació mitjana que estarà entre el 45 i el 60%, depenent també del tipus d'allotjament i de la zona. El Patronat destaca l'increment d'ocupació que s'ha anat produint en els darrers anys durant el mes de setembre, que pràcticament ha arribat a igualar en percentatge el mes de juliol, considerat com un dels mesos turístics per excel·lència. Per tant, el factor climatològic tindrà un paper important quant al comportament turístic de la temporada, ja que les temperatures altes afavoriran les destinacions més fresques, com ara la zona dels Pirineus.  

Menys visitants per Sant Joan 

Altrament, el Patronat no preveu una ocupació turística alta per a la festivitat de Sant Joan. El fet que s'escau a meitat de setmana restarà visitants, tot i que s'espera moviment de visitants a les zones turístiques del territori, atès que algunes famílies ja han iniciat un període de vacances coincidint amb el final del curs escolar.   

Procedència dels visitants 

Els turistes que visitaran les Terres de Lleida aquest estiu procediran majoritàriament de Catalunya (un 60% del total), seguits dels visitants de la resta de l'Estat  (més d'un 20%, procedents majoritàriament de la comunitat de Madrid, País Valencià, Castella-la Manxa, País Basc i Andalusia). Al voltant d'un 17% correspondrà a turisme estranger, de manera que gairebé uns 100.000 turistes d'altres països vindran aquest estiu a Lleida. Per països de procedència, França és el primer país emissor amb un 35%, seguit del Benelux amb un 15 %, Alemanya amb un 11%, i la resta, com ara la Gran Bretanya i Israel, amb percentatges inferiors.  

Per zones, la Val d'Aran, els dos Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Cerdanya concentraran les xifres d'ocupació més altes. La resta de comarques i la mateixa ciutat de Lleida també tindran un bon comportament durant l'estiu, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació