Dissabte, 20 d'abril de 2024

Constante Aranda serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà

CiU i ERC reediten l’acord de govern i estabilitat pel Consell Comarcal | Es reduirà el nombre de vicepresidències de 4 a 2, una de les quals serà per la tinent d'alcalde de Tremp, Maria Pilar Cases

Redacció 18 de juny de 2015 a les 14:27

Josep Agulló, Constante Aranda i Antoni Flores, han segellat el pacte aquest matí Foto: CiU i ERC


El president de la federació comarcal de CiU, Josep Agulló, i el president de la federació comarcal d’ERC, Antoni Flores, han signat aquest matí l'acord de govern entre els dos partits pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, un acord que comportarà que l'alcalde d'Isona i Conca Dellà, Constante Aranda (CiU), sigui escollit nou president del Consell Comarcal i la regidora d'ERC a Tremp, Maria Pilar Cases, vicepresidenta primera. Aranda substituirà al capdavant de l'ens comarcal a Joan Ubach (CiU), recentment nomenat alcalde de Tremp.

Aquest nou acord reduirà el nombre de vicepresidències de 4 a 2 i comptarà amb el suport d’una majoria més àmplia, 14 dels 19 consellers (9 de CiU i 5 d’ERC). Actualment la majoria la formen 11 consellers (8 de CiU i 3 d’ERC). Les dues vicepresidències, una de les quals serà per CiU, tindran el paper de direcció i coordinació de cadascuna de les dues àrees del govern comarcal i de suport a l’activitat institucional del president.

En un comunicat emès pels dos partits, l'acord per la legislatura 2015-2019 sorgeix, per una banda, de la voluntat de "donar continuïtat al treball realitzat en aquesta legislatura" i per una altra, de "bastir un acord al Consell Comarcal entre les formacions que tenen 10 de les 14 alcaldies de la comarca".

El document signat, fruit de la concertació dels respectius programes electorals, té com a objectiu aconseguir una comarca "on les persones puguin viure-hi millor i liderar la implicació de tota la comarca en el procés nacional que viu el país". Entre altres punts, explica el comunicat, es continuarà prioritzant l'atenció a les persones des dels serveis socials de la comarca i la defensa dels drets de tots els pallaresos a tenir els serveis garantits amb independència del seu lloc de residència.

A més, CiU i ERC pretenen potenciar l'aposta per la promoció econòmica i turística de la comarca a partir de la preservació, difusió i aprofitament sostenible dels recursos naturals i patrimonials amb especial atenció al projecte de cooperació territorial europeu que des del Consell Comarcal s’està impulsant i també coliderant el projecte de Geoparc.

La prestació de nous serveis de suport als municipis, en el marc de la revisió del Pla d’Actuació Comarcal vigent, serà també una de les prioritats. En línia al que ja s’ha implementat aquesta legislatura en l’àmbit turístic o forestal, per citar-ne alguns.

Tant Josep Agulló com Antoni Flores han volgut mostrar la seva determinació de que la unitat d’acció de les dues formacions, que aquest acord referma, reforci el paper del Pallars Jussà com a referent del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació