Diumenge, 5 de maig de 2024

Malestar al Pirineu per la retirada del projecte dels Jocs Olímpics d'hivern

El nou consistori barceloní creu que l'esdeveniment no és "prioritari" | Els alcaldes del Pirineu volen reunir-se amb l'alcaldessa

ACN / Redacció 18 de juny de 2015 a les 09:26

Ada Colau, amb la vara d'alcaldessa, el passat dissabte. Foto: ACN


El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal d'Ada Colau, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona retira la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 perquè no gaudeix del "consens popular suficient". Després de la primera reunió de la comissió de govern i a preguntes dels periodistes, Pisarello ho ha fet públic tot deixant clar que el nou consistori no considera aquesta mena d'esdeveniments "prioritaris". La seva aposta, ha explicat, passa per "l'esport de base" i un caràcter "mediterrani". Tot i això, el responsable municipal ha assenyalat que seguiran mantenint "converses" amb el territori.

Fa uns dies l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que la candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 es podria mantenir, sempre i quan tingués "el consens de tot el sector esportiu". Tanmateix, dies després la situació s'ha clarificat i el nou equip ha enterrat definitivament un projecte que va arrencar amb Jordi Hereu.

De fet, Colau va destituir ahir el director el director de la candidatura olímpica, Òscar Grau, qui va informar personalment del cessament. Després d'aquesta acció, el diari Regió 7 ha informat aquest dimecres que diversos alcaldes del Pirineu viatjaran a Barcelona per reunir-se amb Colau.

Malestar al Pirineu

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, creu que el nou govern de Barcelona "ha girat l'esquena al país" en retirar-se de la cursa pels Jocs Olímpics d'hivern. Batalla ha manifestat que "almenys s'hauria d'haver parlat amb els socis del projecte abans de prendre una decisió". En aquest sentit ha afirmat que l'empresa la liderava Barcelona, però que tenia diferents socis al Pirineu on el projecte tenia "una transcendència importantíssima".

L'alcalde ha recordat que el nou consistori hagués pogut tenir el mateix diàleg que havien tingut els anteriors i haver-se reunit amb tots els agents implicats per prendre una decisió. Fins ara, ha explicat Batalla, s'havia mantingut una bona sintonia.
 

Batalla, en unes declaracions als mitjans de comunicació aquest dimecres. Foto: ACN


Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha mostrat "sorpresa i tristesa" en assabentar-se de la decisió del nou consistori barceloní de retirar la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2026. Piñeira ha assegurat que s'ha assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació i que en cap moment se'ls ha consultat o preguntat.

Segons Piñeira "uns Jocs Olímpics són una gran oportunitat per al territori i per al Pirineu". En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que "ens permetien projectar la imatge del Pirineu a l'exterior i tirar endavant inversions importants per al territori".

Trias critica la retirada del projecte

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias també ha criticat la retirada de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern i ha assegurat que "és una mala notícia perquè la capital del País dóna l'esquena als pobles i ciutats de Catalunya". Segons Trias, els Jocs Olímpics d'Hivern eren una "aposta de país" a favor del futur del Pirineu i els seus habitants. "I en cas van en contra de l'esport de base", ha sentenciat l'exalcalde de la capital catalana a través de Twitter.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació