Dilluns, 29 d'abril de 2024

El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera arriba a la 11a edició

El certamen, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, compta un any més amb la direcció artística de Xavier Baulies

Redacció 17 de juny de 2015 a les 11:09

Imatge promocional de la 11a edició del Festival. Foto: Consell Comarcal PJ


El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments corresponents, arriba a la seva XI edició amb un programa que combina la qualitat amb l'amenitat musical, com sempre, sota la direcció artística del trempolí Xavier Baulies.

La Capilla Antigua de Chinchilla ens transportarà en el temps cap a l'esplendor medieval de Mur amb un programa especial de cants i danses medievals 'Mundus renovatur' interpretat amb instruments antics. Serà al Castell de Mur el diumenge 12 de juliol. 

A l’església de Covet, la participació pallaresa d’aquesta edició anirà a càrrec de la Coral Verge de Ribera de la Pobla de Segur que interpretarà el programa 'Cançons d’arreu' sota la direcció del Mossèn Agustí Romero. L'actuació tindrà lloc a l'església de Covet el diumenge 19 de juliol.

I finalment, 'Cançons d’amor en temps de guerra, la guitarra romàntica de Ferran Sor' serà la proposta cambrística d’aquest any al Castell de Llordà, amb la mezzosoprano Marta Rodrigo acompanyada per la guitarra romàntica d’Andreas Martin. La cita, al Castell de Llordà, el diumenge 2 d’agost a les 19:00h. 

En aquest darrer concert, en finalitzar l’actuació, hi haurà un tast de vins de la comarca a la sala de la planta baixa del Castell. El preu dels concerts és de 5€ i l'hora, a les 19h del vespre. Com cada any, hi haurà autocars gratuïts amb sortida i arribada a Tremp.

Altres concerts

A més, el 25 de juliol està previst el concert tel·lúric a la Cova Negra, a càrrec de la Coral Polifònica de Tremp i Camerata Sant Cugat, per un preu de 5€. El 14 d'agost, a l'ermita de la Mare de Déu de la Plana de Pessonada, tindrà lloc el concert de les espelmes Krregades de Romanços.
 

Cartell de l'11è del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera. Foto: Consell Comarcal PJ

 

Programa del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació