Dimecres, 1 de maig de 2024

La CHE inicia la campanya anual de control de larves de musclo zebra

Es prendran mostres en 52 embassaments, entre els quals el de Sant Antoni i el de Terradets

ACN 10 de juny de 2015 a les 09:36

Imatge del musclo zebra en un embassament de la Conca de l'Ebre. Foto: ACN


La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha iniciat aquesta setmana la campanya anual de control de larves d'espècies exòtiques invasores en les masses d'aigua superficials de la Conca de l'Ebre, que se centra en el seguiment de larves de musclo zebra en 52 embassaments, en la seva majoria navegables. Entre aquests hi ha els de Flix, Riba-roja, Mequinensa, Talarn, Rialb, Sant Llorenç de Montgai, Canelles, Escales, Santa Anna, Terradets, Camarasa i Oliana. La campanya es desenvoluparà els mesos de juny, juliol i setembre, època més propícia per a la reproducció del musclo zebra i consistirà en 552 mostrejos en superfície i 45 en profunditat en els quals es faran fins a 687 analítiques.

Des de la detecció de la presència del musclo zebra en el territori de la Conca de l'Ebre, la CHE col·labora de forma activa i coordina accions amb les administracions competents en el control d'espècies invasores i una de les tasques que porta a terme és el seguiment de l'estat larvari que permet conèixer l'afecció real i potencial a la Conca.    

Els embassaments amb presència d'adults de musclo zebra actualment són els de Flix, Riba-roja, Mequinensa, Sobrón, Calanda, Casp II o Civán, Ullibarri, Urrúnaga, la Loteta, L'Estanca d'Alcanyís i la Sotonera. També segueixen classificats com a Tipus C, perquè en alguna campanya anterior s'ha detectat presència larvària, Talarn, Rialb, Sant Llorenç de Montgai, Lanuza, Búbal, la Tranquera i Cillaperlata.     

Es troben en risc les masses d'aigua que estan aigües avall d'una massa afectada o que en algun moment han mostrat indicis de presència de larves els embassaments de Santa Anna, Terradets, Camarasa, Canelles, Oliana, l'Ebre, la Penya, Ardisa, Barasona, Escalis, el Grado, Mediano, Leiva, Yesa i Santolea. La resta d'embassaments estan considerats sense risc imminent d'introducció de l'espècie.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació