Dimecres, 1 de maig de 2024

​Preus familiars en la nova temporada del telefèric de la Vall Fosca

El telefèric que dóna un accés únic a Aigüestortes per la Vall Fosca comença la temporada d’estiu el 27 de juny i fins al 27 de setembre

Redacció 19 de juny de 2015 a les 09:35

El telefèric de la Vall Fosca dóna accés a la cota 2.200. Foto: Jordi Ubach


El telefèric de la Vall Fosca comença temporada. Serà a partir del 27 de juny i fins el 27 de setembre. L'únic telefèric de la zona sud dels Pirineus estarà actiu de les 8h i fins a les 19h amb viatges cada hora i sempre amb la possibilitat de viatges suplementaris a partir de 10 persones. Com a novetat també, aquest any s'ha pensat en les famílies i s'han incorporat preus especials per a elles.

Com l'any passat, s'oferirà servei als dos bars i restaurants existents: al peu del telefèric, Vall Fosca 1.750 i a l'arribada a dalt, a la zona Telefèric 2.200, on s'inclourà un menú de muntanya. Des d’Estany Gento, punt d’arribada del telefèric a la cota 2.200, es poden realitzar diferents tipus de caminades, pensades per a tots els públics com la via verda del carrilet, un camí de 5 quilòmetres sense desnivells que segueix l'antiga via del carrilet que servia per transportar material i treballadors, i que passa per petits túnels; el GR11 que ens comunica amb Espot i amb la Vall de Boí, o rutes pels 32 estanys que formen aquesta impressionant zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Al centre d’informació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ubicat a la cota 2.200, es podrà visitar l’exposició permanent, rebre informació i participar als tastets de natura que s’hi ofereixen de dilluns a divendres per conèixer millor aquesta zona del Parc.

Coneix el telefèric

El telefèric de la Vall Fosca es va instal·lar als anys 80 per poder transportar material per a la construcció de la central de Sallente. Uns anys més tard, es va obrir al públic als estius. Actualment, 23 anys més tard, el telefèric ofereix l'experiència única de pujar a 2.200 metres en poc més de 10 minuts.

Museu Hidroelèctric de Capdella

Podeu aprofitar la vostra estada a la Vall Fosca per visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella, que aquest any celebra 101 anys de la posada en marxa de la primera màquina. El Museu explica el paisatge de la zona dels estanys, les actuacions que s'hi van fer per construir la central fa 101 anys i els canvis que va suposar per la gent del territori (educació, oci, comunicacions, etc.).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació