Dissabte, 27 d'abril de 2024

​Els oficis i l’artesania, protagonistes un any més a Rialp

Més d’una vintena de demostradors i una cinquantena de parades ompliran els carrers de Rialp aquest cap de setmana durant la 6a edició de la Fira d’Oficis i Menestrals

Redacció 5 de juny de 2015 a les 10:15

Rialp es vesteix d'època per rememorar els antics oficis. Foto: Jordi Ubach


La 6a Fira d’Oficis i Menestrals torna un any més a Rialp i enguany ho fa amb un homenatge als balls tradicionals. La fira se celebrarà aquest cap de setmana del 6 i 7 de juny i és una bona oportunitat per conèixer de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen al territori. 

La presentació s’ha dut a terme aquesta setmana a la Diputació a Lleida amb la participació del diputat Xavier Pont i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Durant l’acte, el diputat i alcalde en funcions de Rialp, Gerard Sabarich, ha manifestat el seu desig que aquest certamen, "a més de l’impacte econòmic i cultural al Pirineu, pugui convertir-se en el referents dels oficis i menestrals".

El diputat Xavier Pont ha destacat que es tracta d’una fira totalment consolidada "que permet reviure els antics oficis i dóna l'oportunitat als artesans de mostrar els seus productes i habilitats". Més de vint demostradors i mig centenar de parades, un nombre superior al de passades edicions, mostraran al públic de totes les edats la fabricació de mantes, el treball d’un picapedrer o podran degustar diversos tasts en els shows culinaris. 

Entre les activitats paral·leles s’han programat una exposició fotogràfica, passejades a cavall, jocs infantils i animacions de carrer, un sopar popular, concerts i demostracions culinàries. A més, durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp tindran un menú, amb el formatge com a ingredient destacat, al preu de 14,50 euros especial per aquests dies de fira.
 

Un artesà cisteller durant la Fira dels oficis de l'any passat. Foto: Jordi Ubach


També hi haurà ball a l'envelat a partir de la mitjanit amb l'orquestra Girasol i pantalla gegant per veure la final de la Champions League de futbol, que enfronta el FC Barcelona amb la Juventus de Torí.

1r clínic Rialp Matxicots

Dins els actes de la Fira i durant tot el cap de setmana, tindrà lloc el primer clínic de la Rialp Matxicots, la popular cursa de muntanya que es disputa a la població durant el mes de setembre. El clínic comptarà amb diferents activitats com xerrades de nutricionistes, fisioterapeutes, així com tallers d'hipopressius.
 

Programa Fira dels oficis i menestrals de Rialp


ESCOLTA-HO

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació