Dimarts, 30 d'abril de 2024

Presentat l'audiovisual «El cel nocturn del Pallars» a l'Epicentre

Més d'un centenar de persones van presenciar l'acte | El vídeo formarà part d'un nou espai al Centre de Visitants del Pallars Jussà

Redacció 1 de juny de 2015 a les 17:48

La presentació va omplir l'auditori de l'Epicentre. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


L'astrònom trempolí, Xavier Palau, i els fotògrafs Kike Herrero, Jordi Peró i Llibert Cases han presentat aquest diumenge a l'Epicentre l'audiovisual 'El cel fosc del Pallars', una obra col·lectiva realitzada conjuntament amb Cristina Berengué i Alberto Lijarcio, en la que posen en valor el cel del Pallars, declarat recentment per la Fundació Starlight de la UNESCO un destí turístic privilegiat per a l'observació astronòmica.

Ignasi Ribas, director de l’Observatori Astronòmic del Montsec, situat al municipi de Sant Esteve de la Sarga, ha fet una presentació de l’equipament i de les tasques científiques i d’investigació que s’hi realitzen, a banda de la divulgació. Els assistents han vist imatges aconseguides amb el telescopi Joan Oró, el més gran i avançat de Catalunya.

Aquest audiovisual formarà part d'un nou espai dins l'Epicentre, el punt neuràlgic de la informació turística de la comarca, a través del qual es podrà descobrir l'espectacle del cel nocturn del Pallars. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha destacat durant la presentació la feina altruista d’aquest col·lectiu de persones apassionats per l’astronomia i el territori.

L’Epicentre s’ha emplenat de gom a gom amb unes 130 persones en una iniciativa que ha estat molt celebrada. A continuació, podeu veure un petit tast del vídeo, un timelapse fet amb més de 6.000 fotografies preses des de diferents punts del Pallars Jussà.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació