Divendres, 26 d'abril de 2024

El Parc Natural de l'Alt Pirineu reobre el camí d'accés a la Pica d'Estats

Havia quedat malmès per una allau aquest hivern | Les allaus a la zona del Pla de Boet també van tallar l'accés a camins ramaders i a zones d'aparcament

ACN 26 de maig de 2015 a les 12:42

Operaris treballant per poder tornar a construir un pont al refugi de la Vall Ferrera. Foto: ANC


La brigada del Parc Natural de l'Alt Pirineu està treballant per reparar l'accés al refugi de la Vall Ferrera i al camí d'accés a la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya. Aquest camí va quedar tallat per una allau aquest hivern, que es va emportar un pont de fusta i part de la pista, deixant incomunicat el refugi que es troba a molts pocs metres d'on va baixar l'allau. Ara, els operaris del Parc Natural han recuperat l'estructura del pont i han deixat un pas provisional.

Les allaus a la zona del Pla de Boet també van tallar l'accés a camins que utilitzen els ramaders per anar a la muntanya a vigilar el bestiar. Aquesta pista s'està obrint amb l'ajuda d'una màquina excavadora per l'acumulació de fusta a la pista. Aquesta allau també va provocar danys a estructures ramaderes que hi havia al Pla de Boet i a zones d'aparcament, punts que es preveu que es restableixin en unes setmanes, a principis del mes de juny.

La brigada del Parc Natural retira les restes d'arbres que han quedat acumulats al mig del camí i del barranc. La resta d'arbres que l'allau va arrossegar i han quedat a la muntanya es quedaran en aquest punt donat la dificultat per retirar-los. En aquest punt no s'ha pogut començar a treballar fins ara donat que encara hi havia neu a la zona i feia difícil l'accés. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació