Dissabte, 4 de maig de 2024

La nova Oficina Jove del Jussà donarà servei als 1.963 joves de la comarca

El nou equipament assessorarà de manera personalitzada els joves i tindrà la seva ubicació al Casal Manyanet

Redacció 7 de maig de 2015 a les 14:41

El director general de Joventut, Toni Reig, ha inaugurat l'Oficina Jove. Foto: Jordi Ubach


El director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha fet l'obertura aquest matí de la nova Oficina Jove (OJ) del Pallars Jussà, un equipament que s'ubicarà als baixos del Casal Manyanet, situat al carrer Peresall nº3 de Tremp, i que donarà servei als 1.963 joves de la comarca en edats compreses entre 15 i 29 anys de la comarca.

L'OJ del Pallars Jussà ofereix assessorament personalitzat i especialitzat en tots els àmbits que afecten la vida de les persones joves, i molt especialment en les de treball, salut, habitatge i participació. En l'àmbit de l’ocupació s’impulsen, entre d’altres, el Premi Jove Emprenedor, el Projecte Fórmula Jove, i el programa Garantia Juvenil, iniciativa europea per reduir l'atur juvenil, gràcies al qual la Generalitat ofereix una oferta de treball, pràctiques o formació en un termini de quatre mesos als joves que compleixin una sèrie de requisits.

Durant la visita, Reig ha destacat que l'oficina serà una porta d'entrada dels joves de la comarca a les polítiques que s'impulsen des de Joventut. "Volem que tots els joves tinguin un equipament de proximitat i de referència". Ubach, per la seva banda, ha destacat la col·laboració de la congregació Fills de la Sagrada Família per tal d'instal·lar l'OJ del Pallars Jussà als baixos del Casal Manyanet.

L’horari d’atenció al públic del nou servei és de dilluns a dissabte de 10:30h a 14:30h a l’estiu; a l’hivern es repeteix el mateix horari i, a més a més, s'amplia a les tardes de dilluns i dimecres, de 16h a 18:30h. El funcionament d’aquest servei és possible gràcies a la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp

A la demarcació de Lleida hi ha un total de nou OJ en funcionament: l’Alt Urgell, Les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, l’Alta Ribagorça, la Noguera, la Segarra, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Amb la de Tremp, en el conjunt de Catalunya són ja 33 les OJ en funcionament.
 

Un cop feta la presentació s'ha visitat el Casal Manyanet. Foto: Jordi Ubach


Col·laboració amb el Casal Manyanet

L'obertura de la nova Oficina Jove del Pallars Jussà coincideix en el temps amb la integració del Casal Manyanet al projecte turístic i cultural del Pallars Jussà, gràcies a l'acord en què ha arribat el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la congregació Fills de la Sagrada Família.

El proper 14 de maig, coincidint amb el dia de Sant Bonifaci, s’oferirà una jornada de portes obertes al Casal Manyanet per tal donar a conèixer la seva exposició permanent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació