Dimecres, 1 de maig de 2024

El Parlament atura el Consorci Sanitari fins que no hi hagi consens

Marea Blanca qualifica la paralització de "tàctica electoral"

ACN / À.Ll 30 d'abril de 2015 a les 12:28

El conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Foto: Begoña Fuentes


El Parlament ha aprovat aquest dimecres, amb els vots de CiU, ERC, PSC i PPC, instar el Govern a aturar la creació del consorci sanitari de Lleida "mentre no hi hagi consens al territori que pugui avalar aquest projecte".

També es demana a l'executiu català que faci un informe sobre les al·legacions rebudes durant el període d'informació pública, que va cloure dissabte passat. ICV-EUiA, que s'hi ha abstingut, i la CUP i C's, que ho han rebutjat, han advertit que l'aturada del projecte pot ser "tramposa". D'altra banda, els vots d'ERC han evitat la reprovació del conseller de Salut, Boi Ruiz, per la seva gestió sanitària i "els reiterats incompliments dels mandats parlamentaris".

Una "tàctica electoral" segons la Marea Blanca 

La Marea Blanca, per la seva banda, ha denunciat que l'acord per paralitzar temporalment el consorci sanitari de Lleida "respon a tàctiques electorals" i n'ha demanat la retirada definitiva. La plataforma contraria a l'ens considera que l'acord al que s'ha arribat aquest dijous no ofereix cap garantia per a que després de les eleccions el consorci no segueixi "imposant-se".

Segons la Marea Blanca, CiU i ERC volen evitar la pèrdua de vots amb l'anunci però "mantenen les posicions de fons". A més, creuen que d'aquesta manera CiU guanya temps per poder reprendre el projecte després de les eleccions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació