Divendres, 26 d'abril de 2024

​El Pallars recull gairebé 6 tones d'aliments durant el Gran Recapte

Els voluntaris han treballat tota la setmana en la classificació del material

Redacció 24 d'abril de 2015 a les 13:58

Voluntaris del Pallars Jussà classificant els aliments en caixes. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El Gran Recapte de primavera al Pallars s’ha saldat amb la recollida de 5,9 tones d’aliments, una xifra que supera el que es va arreplegar fa un any. Al Pallars Sobirà s'han recollit 1.120 quilos d'aliments, mentre que al Jussà la xifra ha ascendit fins els 4.800 quilos. En aquesta comarca, els voluntaris de l’entitat APROP i els serveis socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que gestionen conjuntament el banc dels aliments, s’han mostrat molt satisfets per aquesta xifra que posa de manifest la capacitat solidària de la comarca.

Entre els aliments recollits destaquen la llet, els llegums o la pasta i l’arròs entre altres de primera necessitat.Aquest material es complementa amb el que arriba de la Unió Europea o els que aporten molts particulars durant tot l’any, i amb els ajuts d’urgència a que ha de fer front el consell comarcal. 

Tots els aliments es repartiran entre les famílies vulnerables que segueixen un pla de treball amb els Serveis Socials dels Consells Comarcals del Pallars Sobirà i Jussà, amb l'objectiu de millorar la seva situació. Des de les diferents entitats organitzadores s'agraeix l’esforç i la col·laboració als supermercats, comerços i a totes les persones i entitats que han fet possible aquest recapte d’aliments.

Un cop feta la recollida, els voluntaris han treballat tota la setmana per endreçar i organitzar tot el material recollit que cal classificar per tipus i caducitats amb l’objectiu d’optimitzar la seva distribució entre els usuaris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació