Dissabte, 20 d'abril de 2024

Centenars de pedres construeixen una tartera amb paraules pallareses

L'activitat, organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp, ha commemorat els 30 anys de 'Pedra de Tartera'

Redacció 23 d'abril de 2015 a les 11:18
Més de 300 persones han passat per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp aquest dimecres per construir una tartera de pedres amb paraules pallareses i així celebrar els 30 anys de la publicació de 'Pedra de Tartera', la novel·la de la trempolina Maria Barbal. L’activitat ha comptat amb el suport de l’Associació Cambuleta del Pallars Sobirà que vetlla per la conservació de la parla pallaresa.

Les paraules més repetides han estat: potxó (petó) broma (núvol), furro (esquerp), orc (estrany), xinar (estirar els cabells), fargar (posar la roba per dins), lego (aviat), muricec (ratpenat) i expressions típiques com mai tant (serà massa) i d’altres que només s’utilitzen al Pallars Jussà com pereperep (ruella) o a la Vall Fosca com sociat (esllavissar) llido (allau), entre moltes altres.
 

Paral·lelament, al llarg de la tarda, s’han visionat diversos booktrailers de la novel·la 'Pedra de Tartera' i de l’obra de teatre, s’han exposat les traduccións del llibre i també s’ha pogut jugar al joc del pallarès de l’Associació Cambuleta.

La Biblioteca espera anar rebent més pedres al llarg dels propers dies i ha obert un llibre de signatures als lectors de Maria Barbal. L’activitat s’emmarca dins la revetlla de Sant Jordi organitzada per les Biblioteques Públiques de Catalunya, així com dins els actes de celebració dels 30 anys de 'Pedra de Tartera'.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació