Dissabte, 4 de maig de 2024

Els veïns i veïnes de Baén costegen la restauració de l'església romànica

Costegen part de la restauració amb l'ajuda de la Diputació de Lleida, el Bisbat d'Urgell i l'Ajuntament de Baix Pallars

Redacció 21 d'abril de 2015 a les 14:06

Els veïns i veïnes van celebrar amb una missa la restauració de l'església. Foto: Teresa Ubach


Fa sis anys, un grup de veïns i veïnes del poble de Baén, al municipi de Baix Pallars, van constituir-se com associació amb un objectiu clar: costejar la restauració de l'església romànica per tal de mantenir viu el patrimoni de Baén. Gràcies a l'ajuda de la Diputació de Lleida, de l'Ajuntament de Baix Pallars i del Bisbat d'Urgell, l'Associació Cultural La Barga ha aconseguit reunit els 40.000 euros necessaris per pagar les obres de restauració de l'església, que es trobava en avançat estat de deteriorament.

Les obres es van distribuir en dos fases. La primera va consistir en restaurar la teulada i la façana, unes feines que es van acabar entre el 2012 i el 2013. La segona fase es va destinar a l’interior, juntament amb el pintat de la nau. 

Ara, un cop acabada la restauració, els veïns i veïnes de Baén han celebrat l'efemèride. Va ser el passat dissabte amb una festa per commemorar la finalització de les obres, que van finalitzar el mes de desembre. La celebració va consistir en una missa a l'església, a càrrec de Josep Maria Mauri, Vicari General de la Diòcesi d'Urgell i en la qual també hi van assistir, convidats pels veïns, l’alcalde de Baix Pallars, Josep María Semino i el diputat Xavier Pont.

La celebració va acabar amb un dinar a la plaça del poble, on hi van participar una cinquantena de persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació