Diumenge, 28 d'abril de 2024

La regió policial de l'Alt Pirineu és la més segura de tot Catalunya

Els delictes i faltes han baixat un 1,9% respecte a l'any 2013

ACN / Redacció 17 d'abril de 2015 a les 14:36

Alguns dels Mossos distingits durant el Dia de les Esquadres. Foto: Jordi Ubach


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha presidit el Dia de les Esquadres a la regió Policial Pirineu Occidental, que s'ha celebrat aquest matí a Tremp. El conseller ha assegurat que aquesta és la zona més segura de Catalunya, on la taxa de fets per cada 1.000 habitants en aquesta zona és clarament inferior a la de la resta de Catalunya. A Catalunya la xifra és de 65 fets per 1.000 habitants i al Pirineu de 29.

El conseller s'ha referit també als accidents de trànsit i ha dit que el col·lectiu de la gent gran està sobrerepresentat en l'apartat d'accidents. Espadaler creu que s'ha de vetllar per aquest fet i ha afegit que aquest col·lectiu no es pot veure com un "sector homogeni". Espadaler s'ha dirigit als Mossos que hi havia a l'auditori de la Lira de Tremp i els ha dit que hi ha dos temes prioritaris: seguir treballant en l'àmbit de la seguretat i en la millora del sistema de treball.

El conseller Espadaler ha volgut posar en valor la importància de la interlocució i coordinació dels diferents cossos de seguretat que ha dit "és bona" a la Regió Policial del Pirineu Occidental. A més, ha dit que el nou fenomen gihadista "ens obliga a ser més exigents" i a canviar alguns hàbits. "Nosaltres, que ens definim com una policia de proximitat en algunes ocasions ens haurem de presentar amb una cara més robusta, i la ciutadania s’hi haurà d’acostumar, el nou fenomen ens ho exigeix” ha manifestat.
 
El cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, ha afirmat que els delictes i faltes penals han baixa un 1,9% respecte l'any 2013 i des del 2012 un 11%. Calsina ha explicat que els robatoris amb violència han baixat en aquesta àrea i per contra han pujat els robatoris amb força a domicilis. El cap de la regió Policial del Pirineu Occidental s'ha mostrat preocupat per l'augment de morts a les carreteres i ha explicat que aquest 2015 ja sumen 3 morts mentre a la mateixa data del 2014 era solament una persona.
 

L'Espai Cultural La Lira de Tremp s'ha omplert de gom a gom. Foto: Jordi Ubach


Durant la festa del Dia de les Esquadres a la Regió Policial del Pirineu Occidental s'ha distingit a una cinquantena de Mossos d'Esquadra per actuacions puntuals o per la seva trajectòria dins del cos. Entre els guardonats hi havia el coronel director de l'Acadèmia General Bàsica de Talarn, José Andrés Luján, per la seva col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra. L'Acadèmia militar cedeix les seves instal·lacions als agents catalans per fer pràctiques al camp de tir del recinte militar.

Prèviament, els assistents han pogut veure la projecció del vídeo que els Mossos d'Esquadra han publicat al seu Facebook i que està triomfant a les xarxes. Es tracta d'una gravació que han preparat per a l'acte central del Dia de les Esquadres, que se celebrarà el pròxim 22 d'abril. Els protagonistes del vídeo són "petits agents" amb un únic objectiu: recuperar el Rovelló, un peluix extraviat. El producte, elaborat en clau d'humor, mostra d'una manera diferent el funcionament intern dels Mossos.

Amb menys de 24 hores l'audiovisual ja ha aconseguit més de 400 comparticions i acumula prop de 31.000 visites. Podeu veure'n un fragment a continuació.
 
Un tastet del vídeo del Dia de les Esquadres 2015

Arreu del territori han començat els actes de celebració del Dia de les Esquadres, que es clouran amb l'acte central el proper dia 22 d’abril. En tots es pot gaudir del ja tradicional vídeo de les Esquadres que tant ens agrada i emociona... Aquí en teniu un tastet, en breu la gran estrena! ;-)

Posted by Mossos d'Esquadra. Generalitat de Catalunya on Jueves, 16 de abril de 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació