Dimarts, 30 d'abril de 2024

Orteu: un cognom pallarès

Redacció 15 d'abril de 2015 a les 13:17
Em dic Jean-José Orteu, sóc professor de la Université de Toulouse, de l'Institut Clément Ader i de l'École des Mines d'Albi de França i els meus avantpassats són originaris del Pallars. Ja fa uns quants anys que estic estudiant la genealogia del cognom Orteu i m'he proposat 3 objectius:

1) identificar els meus avantpassats (la meva branca: 'Orteu')
2) identificar un màxim d''Orteu' en tot el món i identificar en quina branca pertanyen
3) intentar interconnectar certes branques 'Orteu' trobant avantpassats comuns

He pogut constatar que la majoria dels 'Orteu' viuen a Espanya i en particular a Catalunya, i els seus avantpassats provenen dels Pallars. He identificat també branques 'Orteu' a Andorra, França, Argentina, Inglaterra, Suïssa i Suècia. He aconseguit enllaçar gairebé totes aquestes branques amb les branques de Catalunya.

Per ara, he identificat més de 1.400 'Orteu' (morts o vius) que he pogut repartir en una dotzena d'arbres diferents (més de 2.400 persones en total).

Entre totes les branques 'Orteu' que he identificat, n'hi ha 8 que tenen un avantpassat que és originari d'Olp. Si aconsegueixo fusionar aquestes 8 branques d'Olp, em quedaran 5 branques principals: branca d'Olp (1.200 persones), branca de L'Espluga Calba/Juneda (460 persones), branca d'Altron (310 persones), branca de La Pobla de Segur (190 persones), branca de Tendrui/Tremp (140 persones). Segurament que aquestes branques també es poden fusionar.

He creat a Facebook la pàgina Genealogia ORTEU, on us convido a ajudar-me en la recerca. Us convido també a contactar amb mi per correu electrònic si teniu algun avantpassat que es diu 'Orteu' i/o si el meu projecte us interessa, per tal de completar la recerca. La meva direcció és jean-jose.orteu@mines-albi.fr.

Moltes gràcies!

Jean-Jose Orteu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació