Divendres, 19 d'abril de 2024

​Benestar Social incrementa la dotació al Pallars per al 2015

El nou programa inclou la creació de l’Oficina Jove del Pallars Jussà prevista per aquests propers mesos

Redacció 15 d'abril de 2015 a les 09:49

La signatura s'ha fet efectiva aquest dimarts a Tremp. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El Serveis Socials del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han signat avui, conjuntament amb la resta de comarques del Pirineu, el nou contracte programa per al 2015 on estan recollits els serveis i accions que es duran a terme aquest any. El Pallars Jussà tindrà enguany un pressupost de 1.211.077 euros, una xifra que suposa un increment de gairebé 87.000 euros respecte l’any anterior. Aquest augment és conseqüència de la consolidació del Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant, que aglutina diferents prestacions com donar servei a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc, servei d’atenció diürna, servei d’intervenció familiar i d’acompanyament socioeducatiu per adolescents.

El nou contracte programa del Jussà també inclou la creació de l’Oficina Jove del Pallars Jussà, prevista per aquests propers mesos que ampliarà els serveis que es presten actualment des del Servei Comarcal de Joventut i impulsarà nous projectes amb l’objectiu de millorar l’emancipació dels joves de la comarca. La seva ubicació serà als baixos del Casal Manyanet, al carrer Peressall de Tremp.

Pel que fa al Pallars Sobirà, el pressupost serà de 520.370 euros, una xifra que suposa un augment de 53.000 euros respecte l'any anterior i del 14,5% respecte l'any 2012, data d'inici del conveni marc. Les fitxes que sortiran beneficiades d'aquest increment són els Serveis Socials Bàsics, Servei d'Intervenció Socieducativa i l'Acollida i Integració d'immigrants, que no s'havia desplegat fins la data.

L’acte de signatura, s’ha celebrat aquest matí a la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran a Tremp on hi ha assistit el director dels Serveis Territorials de Benestar Social a Lleida, Josep Maria Forné i els presidents dels Consells Comarcals de l’Alt Pirineu. Els principis rectors del contracte programa són entre d’altres, donar prioritat a l’atenció a les persones en situació de necessitat social i de dependència, homogeneïtzar les condicions de prestació i de finançament dels serveis inclosos i desenvolupar sistemes sostenibles de provisió de serveis socials.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació