Dijous, 25 d'abril de 2024

En marxa el nou Servei d'Intervenció Socioeducativa Itinerant del Jussà

Per atendre infants i adolescents en risc i donar suport a les seves famílies

Redacció 14 d'abril de 2015 a les 08:53

Les sessions de reforç escolar es desenvolupen a l'INS Tremp. Foto: Jordi Ubach


El Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha posat en funcionament el Servei d'Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI) amb la finalitat de prestar serveis a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc, servei d’atenció diürna, servei d’intervenció familiar i d’acompanyament socioeducatiu per adolescents. Aquest dilluns s'ha dut a terme la presentació d’aquest servei en el transcurs d’una de els sessions de reforç escolar que s'efectua a les instal·lacions cedides per l’Institut de Tremp.

El SISI, únic per les seves característiques, té com a objectiu fer arribar aquests serveis, que en les àrees més poblades s’ofereixen per separat, a totes les famílies de la comarca, i per aquest motiu s’han integrat els diversos serveis en un de sol que alhora tindrà caràcter itinerant pels diferents municipis.

Aquest nou servei oferirà diferents programes de suport a les famílies i als infants en funció del nivell de risc de desprotecció que presenti cadascun dels menors. També es desenvoluparan programes d’atenció als infants i els joves a nivell socioeducatiu com els programes de reforç escolar que ja s’estan portant a terme i que volen tractar i minimitzar les deficiències dels petits en aquest àmbit, recolzat per un grup de voluntaris.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha explicat que "el caràcter itinerant del servei ens permetrà arribar a tota la població infantil de la comarca que es troba en situació de risc, molts dels quals quedarien fora d’aquesta cobertura al no poder-hi accedir".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació