Cauen un 1,9% els delictes i faltes a la regió policial del Pirineu Occidental

Es manté la tendència a la baixa de fets a la regió, amb una reducció continuada d'un 11% des de l'any 2011

per ACN, 9 d'abril de 2015 a les 12:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Albert Batlle amb responsables d'Interior i dels Mossos, durant la presentació. Foto: ACN


Els delictes i les faltes comesos a la regió policial del Pirineu Occidental durant l'any 2014 va disminuir un 1,9% en comparació al 2013. Concretament, els delictes han baixat un 7,93 % mentre que les faltes penals han augmentat un 3,53 %. D'aquesta manera es manté la tendència a la baixa dels darrers quatre anys dels fets penals, amb una reducció continuada d'un 11%, segons es desprèn dels indicadors de seguretat que ha presentat aquest dimecres a Lleida el director general de la Policia, Albert Batlle. 


Al Pirineu Occidental, els fets delictius contra el patrimoni van caure un 4,13% en relació al 2013. Destaca la disminució de fets en les tres principals tipologies de fets patrimonials. D'una banda, els furts van disminuir un 6,09%; els danys, un 3,03%; i els robatoris amb força, un 14,35%. Destaca el fet que durant el 2014 no es va produir cap robatori amb violència a l'interior d'establiment comercial i a domicilis, només un. Pel que fa als robatoris amb força, van disminuir un 47,14% els comesos a l'interior d'establiment i un 29,63%, a l'interior d'empresa. Per contra, van augmentar els robatoris amb força a l'interior de domicilis un 23,40%.       

Cal destacar que la del Pirineu Occidental es va situar amb un 28,91 com la regió policial amb la taxa de fets penals per mil habitants més baixa de Catalunya, mentre la de Ponent ocupa el quart lloc, amb 48,92 fets per mil habitants, també per sota de la mitjana de Catalunya, que va ser de 65,34.


Altrament, durant l'any passat a la Regió Policial del Pirineu Occidental els delictes de maltractament a la llar van disminuir un 23,94%, mentre els fets contra les persones van créixer un 4,78%. Destaca un increment del 6,80% en les lesions, mentre les amenaces van caure un 21,68%. Així mateix, els delictes de violència física o psíquica en l'àmbit de la llar es van incrementar un 52,38% i els incompliments d'obligacions familiars, un 78,26%.

Cauen prop d'un 20% els fets coneguts en l'àmbit rural 

L'intendent Josep Lluís Rossell, cap de la Regió Policial de Ponent, ha destacat el descens del 19,3% dels fets coneguts en l'àmbit rural, que van passar de les 1.521 del 2013 als 1.228 del 2014, segons els indicadors policials. Rossell ha relacionat la caiguda amb el Pla Operatiu Especial en l'àmbit rural i a una major prevenció per part dels propietaris de finques agrícoles.  
Tres organitzacions i sis grups criminals desmantellades

Durant el 2014 els Mossos d'Esquadra van desarticular dues organitzacions criminals al Pirineu Occidental, ambdues dedicades al contraban de tabac tot i que una també estava relacionada amb la prostitució. A Ponent, el cos va desmantellar una organització dedicada al tràfic il·lícit de vehicles, així com sis grups criminals centrades en el robatori de camions, robatoris amb força en domicilis i establiments, en furts i tràfic de drogues.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació