Divendres, 26 d'abril de 2024

Alumnes de l'Alt Pirineu presenten a Sort els seus treballs de recerca

La jornada 'InvesJove' ha reunit uns 130 alumnes de Batxillerat del Pallars i l'Aran

ACN 26 de març de 2015 a les 18:14

A la jornada hi han assistit uns 130 alumnes dels diferents instituts de l'Alt Pirineu. Foto: ACN


La VIII Jornada InvesJove, celebrada aquest dijous a Sort, ha comptat amb la participació de 130 alumnes de 1r de batxillerat. A tots ells, un total de 22 joves de 2n de batxillerat dels instituts de l'Alt Pirineu (Aran, La Pobla de Segur, Sort i Tremp) els han presentat els seus treballs de recerca.

L'Invesjove (Investigació i recerca a l'educació secundària) pretén potenciar l'intercanvi d'experiències entre els diferents centres i poblacions de l'Alt Pirineu i Aran i, alhora, facilitar als alumnes les pautes i les estratègies per a elaborar i redactar un treball d'investigació. La majoria dels treballs que s'han exposat tenen una relació molt directa amb el territori.

La Jornada ha comptat amb la presentació del llibre 'Recull de treballs de recerca d'alumnes de 2n de batxillerat', que conté els treballs de l'any 2014. Aquestes jornades es repetiran aquest divendres a Puigcerdà i el pròxim dia 10 d'abril al Pont de Suert.

Alguns dels treballs

Edna Tarrado, alumna de l'Institut de Sort, ha presentat el treball 'Molí fariner. La feina d'una vida'; Ferran Blanco, de l'INS Hug Roger III, ha parlat del seu treball 'El retorn dels records'; Martí Beck, de la Pobla de Segur, ha exposat el treball 'Somien els robots amb ovelles elèctriques?', mentre que 'Impacte de la crisi econòmica a l'Alta Ribagorça' és el treball que ha redactat Albert Masana de l'INS el Pont de Suert i 'El vi, un producte de la nostra terra', el de Joana Admella de l'INS Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació