Dilluns, 29 d'abril de 2024

Sant Esteve de la Sarga acceptaria la construcció de la presa de Mont-rebei

L'alcalde, Jaume Montanuy, creu que podria potenciar el municipi econòmicament, a l'espera d'estudiar el projecte definitiu | La plataforma 'Salvem Mont-rebei' incia una campanya de recollida de signatures online

Redacció 26 de març de 2015 a les 17:31

Fotomontatge de la presa just en el punt on es preveu la seva instal·lació. Foto: Endesa


L’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga s'ha mostrat favorable al projecte que té previst Endesa de construir una presa a la cua de l’embassament de Canelles, a escassos 800 metres del congost de Mont-Rebei, entre el terme municipal de Sant Esteve de la Sarga i Viacamp (Aragó). En declaracions al diari Segre, l'alcalde del municipi, Jaume Montanuy, explica que el consistori no veu malament la construcció de la presa, ja que aportarà una làmina d'aigua que podria potenciar el municipi turísticament.

No obstant, Montanuy apunta que fa falta estudiar abans el projecte definitiu i com afecta el territori. "En principi, no ho veiem malament, però no ens podem definir del tot fins que el projecte sigui segur i puguem analitzar-lo", conclou. 

Aquesta mateixa setmana, l'entitat ecologista Ipcena, centres excursionistes i entitats diverses han creat una plataforma per exigir la retirada del projecte al considerar-lo una "barbaritat" que "destruiria un dels santuaris naturals" de Catalunya. En les darreres hores, la plataforma s'ha fet un lloc a les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter, on ja registra una interacció destacable.
 
Recollida de signatures

La plataforma 'Salvem Mont-rebei', el nom complet de la qual és 'El congost de Mont-rebei, Patrimoni de tothom. No a la presa d'Endesa' ha compartit a través de Dropbox l'estudi d'impacte ambiental redactat per la companyia elèctrica, on s'hi detallen aspectes del projecte com la ubicació de la presa, la zona inundada o la línia elèctrica. A més, la plataforma ha engegat una campanya de recollida de signatures online per aturar la construcció de la presa a través de la web Change.org.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació