Dissabte, 27 d'abril de 2024

Campanya de micromecenatge per recuperar la «Caravana Xisqueta»

Obrador Xisqueta vol recuperar la caravana per difondre la seva tasca arreu del territori | El vent la va tombar el passat desembre, deixant-la impracticable

Redacció 20 de març de 2015 a les 11:54

La Caravana Xisqueta vol tornar a ser una realitat. Foto: Obrador Xisqueta


L'associació Obrador Xisqueta porta més de 7 anys treballant la dinamització del món rural prenent la llana, l'artesania i l'ofici de pastors, com a puntes de llança del seu treball. Una de les tasques més importants que porta a terme per aconseguir una veritable transformació del territori és el projecte de proximitat de la Caravana Xisqueta.

El passat 9 de desembre, durant els episodis de vent huracanat que es van viure a tot Catalunya, la Caravana Xisqueta va bolcar a causa d'unes ràfegues de vent molt fortes que van acabar destrossant el seu sostre i estructura. Aquest greu sotrac va obligar les responsables de l'Obrador Xisqueta a aturar les activitats de la caravana i la tasca de divulgació i sensibilització del producte local.

És per això que l'associació ha llençat recentment una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tornar a donar vida a la Caravana Xisqueta i engegar un segon projecte, que pot esdevenir una realitat gràcies a la donació d'una petita caravana per part de Raimon Monterde, un veí del Pallars Sobirà. L'objectiu d'Obrador Xisqueta és posar la caravana en marxa de nou aquest proper mes de juny.

Les aportacions dels mecenes que decideixin col·laborar aniran íntegrament a fer una nova caravana Xisqueta, a l'adequació de l'obrador en el seu interior, les il·lustracions exteriors i la posada a punt per a que pugui fer els seus tallers arreu del territori. Entre les recompenses, s'hi pot trobar tallers amb la Caravana Xisqueta, kits per aprendre a filar o a fer feltre, llanes Xisquetes, una sortida exclusiva a pasturar amb un dels pastors vinculats al projecte, o l'oportunitat de viure en directe una xollada d'un ramat d'ovelles Xisquetes.

A més, si se supera l'objectiu aconseguit, la Caravana Xisqueta prepararà un tour de tallers gratuïts a diversos pobles i ciutats de Catalunya durant la tardor de 2015.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació