Divendres, 17 de maig de 2024

Inaugurada l'Oficina Jove del Pallars Sobirà

L'equipament, que assessorarà els joves en aspectes laborals i d’orientació acadèmica, donarà servei als més de 1.000 joves de la comarca

Redacció 18 de març de 2015 a les 09:40

El director general de Joventut, Toni Reig, ha inaugurat l'Oficina Jove. Foto: Oficina Jove


El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, acompanyat pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha inaugurat aquest dimarts l’Oficina Jove del Pallars Sobirà. El nou equipament, conegut amb el nom de 'Casa Xorret' i situat al carrer Dr. Carles Pol i Aleu nº 5 de Sort, donarà servei als 1.030 joves d’entre 15 i 29 anys de la comarca.
 
L’Oficina Jove oferirà assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), assessorament laboral i informació sobre activitats d’educació en el lleure (com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, voluntariat o associacionisme).
 
L’horari d’atenció al públic del nou servei és els matins de dimarts a divendres de 10h a 14h i les tardes, de dimarts a dijous de 16h a 19h. Així mateix, l’Oficina Jove del Pallars Sobirà atendrà el segon i el quart dimecres de mes a l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, d’11h a 13h. D’altra banda, es preveu un servei d’informació i atenció periòdic als centres d’educació secundària i als municipis que ho sol·licitin, en el marc del seu Pla Local de Joventut o dels projectes de dinamització juvenil.

La inauguració de l'Oficina Jove ha anat precedida d'una mostra de ball de l'Associació de Joves 'Els Esmolets', que han estat acompanyats per la xaranga de joves 'Xafarrostollls'. Durant el matí, Reig ha aprofitat la visita al Pallars Sobirà per visitar el terreny d'acampada Altron-Sort i també la seu del Parc Natural de l'Alt Pirineu, a Llavorsí, on s'ha presentat el Punt Juvenil sobre el Parc Natural. Per últim, el director general de Joventut s'ha reunit amb 3 projectes joves del Pallars Sobirà.
 

Reig i Sibís reunits amb diferents projectes de la comarca. Foto: Oficina Jove


L’obertura d’aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort. És la vuitena Oficina Jove que s’obre a la demarcació de Lleida després de les de l’Alt Urgell, les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, l’Alta Ribagorça, la Noguera i la Segarra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació