Dilluns, 13 de maig de 2024
ESPORTS

Esperançador debut professional de Marc Vilanova a Argèlia

El ciclista pallarès ha obtingut una meritòria 9a posició al Critèrium d'Oran | Vilanova acaba entre els 20 primers als Tours de Blida i d'Oranie, molt a prop dels punts UCI

Redacció 17 de març de 2015 a les 12:01

Marc Vilanova durant el Critèrium d'Oran, on va acabar 9è. Foto: Joyce Jason

El ciclista pallarès Marc Vilanova (Start-Massi) ha saldat amb un molt bon paper el seu debut com a ciclista professional a Argèlia, on ha disputat un seguit de proves durant 8 dies amb el seu equip, l'Start Cycling Team. En les quatre competicions que ha disputat, Vilanova no ha baixat de la 25a posició, i destaca especialment el 'top ten' aconseguit al GP d'Oran, prova d'un dia, on va acabar 9è.

El de Tremp també ha disputat durant aquests dies el Tour de Blida, prova de tres dies puntuable per a l’UCI Àfrica Tour, on el ciclista va finalitzar en un meritori 14è lloc, a 5'16" del guanyador de la prova i per damunt dels seus companys d'equip. Les altres dos competicions on ha participat Vilanova són el Tour d’Oranie, també de tres dies, que va acabar 18è a pocs segons del Top-15, places on s'obtenen punts UCI, i el Circuit d'Alger, prova on va debutar, també d'un dia, on va obtenir un 25è lloc.

Marc Vilanova es mostra "molt satisfet" per aquesta primera presa de contacte en el món professional i és ambiciós de cara al futur. "Ara el que toca és treballar molt més per escurçar el marge amb els que estan per sobre meu". En aquest sentit, Vilanova assenyala que "les sensacions són molt bones". El ciclista trempolí ha competit juntament amb els seus companys d'equip seleccionats: Axel Costa, Andreas Keuser, Christoph Danner i Romeo Daniel Quicibal.

Entre les pròximes proves que disputarà el ciclista pallarès hi ha el Gran Premi Indurain i la Vuelta a La Rioja, el 4 i el 5 d'abril respectivament. Al seu calendari també hi figura la possibilitat de córrer la Volta a Castella i Lleó, del 17 al 19 d’abril, abans de viatjar a Bèlgica per afrontar amb el seu equip les primeres karmesse de la temporada.