Dilluns, 29 d'abril de 2024

Uns 1.500 estudiants passaran aquest curs per l'Entorn d'Aprenentatge de Tremp

​Els alumnes coneixeran de primera mà la geologia del Pallars Jussà o la creació de les hidroelèctriques

ACN / Redacció 6 de març de 2015 a les 14:17

Ubach, Pijoan i Orrit, aquest matí, durant la inauguració. Foto: ACN


L'Entorn d'Aprenentatge (EdA) de Tremp espera rebre uns 1.500 alumnes aquest curs escolar. Aquest servei, que fa un any que està en funcionament, ofereix als centres docents de Catalunya la possibilitat de realitzar gran varietat de sortides amb activitats encarades a facilitar l'aprenentatge dels continguts curriculars d'acord amb l'observació directa i la participació activa dels alumnes.

La directora general d’Ensenyament secundari obligatori i batxillerat del Departament d’Ensenyament, Teresa Pijoan, ha presidit l'acte d'inauguració de l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp que ha tingut lloc a l’edifici de l’Epicentre de Tremp. A l’acte hi ha assistit també representants del món educatiu del Pallars així com de les institucions que participen en aquest projecte, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

L'EdA del Pallars Jussà posa l'èmfasi en tres àmbits: la geologia i el medi ambient; la tecnologia i les hidroelèctriques; i la història, l'art i la societat. Es tracta d'un recurs motivador a l'abast de professors i alumnes per conèixer l'amplia i singular riquesa patrimonial del Pallars Jussà. Té com a objectiu afavorir i facilitar el procés d’ensenyament-aprenentatge dels continguts curriculars a partir de la obser­vació directa d'aquests elements patrimonials.

En el funcionament de l'EdA de Tremp hi estan implicats el Departament d'Ensenyament, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Ajuntament de Tremp, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei Educatiu dels Pallars. Totes aquestes institucions aporten recursos humans pel guiatge d'activitats i l'elaboració de materials didàctics. També cedeixen diferents instal·lacions i altres recursos necessaris.

Teresa Pijoan ha explicat que "aquest entorn d’aprenentatge donarà a conèixer a escolars de tot Catalunya el valor patrimonial i geològic de la comarca", a uns 1.500 alumnes, majoritàriament de les comarques de Lleida si bé es donarà a conèixer a altres indrets de la resta de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació