Dilluns, 29 d'abril de 2024

Primer descens de la temporada per les gèlides aigües del Noguera Pallaresa

Un grup d'escolars de Barcelona realitza la primera baixada de la temporada | L'aigua del riu registra 2ºC i la temperatura exterior és de 5ºC

ACN 5 de març de 2015 a les 13:32

Una barca passant un dels ràpids del riu Noguera Pallaresa en el tram Llavorsí-Rialp. Foto: ACN


Llavorsí ha estrenat la temporada d'esports d'aventura amb un descens de ràfting. Un grup d'escolars de Barcelona han estat els valents que s'han atrevit a vestir-se el neoprè i ha llençar-se riu avall, en un tram de 15 quilòmetres del Noguera Pallaresa. Els joves s'han trobat en unes condicions gens favorables: fort vent, 5ºC de temperatura i l'aigua a 2ºC.

Manel Irimia, responsable de Ràfting Llavorsí, ha destacat el bon nivell d'aigua i ha afegit que les reserves de neu fan augurar una molt bona temporada. Irimia ha insistit en el fet que el Pallars Sobirà és l'únic indret d'Europa que es pot combinar en una mateixa jornada la pràctica de l'esquí i dels esports de riu.

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà van finalitzar la temporada 2014 amb molt bones xifres. Des del 15 de març fins al 15 d'octubre les empreses de turisme actiu (senderisme, hípica, bicicleta, ràfing, barranquisme, caiac...) van fer uns 275.000 serveis, xifra que va suposar un increment del 5% respecte l'any 2013. Amb aquestes dades el Pallars Sobirà manté el lideratge de les comarques Lleida pel que fa a aquest sector, amb un 45% de tots els serveis que s'hi realitzen. En total, a la demarcació de Lleida s'han fet uns 630.000 serveis. 

Irímia ha explicat que aquest 2015 es nota un repunt en les reserves i ha afegit que aquest aspecte fa pensar en un augment de serveis aquesta temporada. La temporada s'estrena oficialment el dia 15 de març quan és vigent el conveni amb l'empresa Endesa, que assegura un cabal mínim d'aigua per garantir la pràctica dels esports d'aventura. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació