Dijous, 18 d'abril de 2024

Núria Garcia Quera recórre al micromecenatge per finançar el seu nou llibre

La novel·la es titularà 'Passes de tardor a l'Himàlaia' i sortirà per Sant Jordi

Redacció 3 de març de 2015 a les 09:49

Núria Garcia Quera, nascuda a Barcelona, fa 30 anys que viu al Pirineu. Foto: Sensus.cat


L'escriptora establerta a Tornafort, Núria Garcia Quera, ha iniciat un projecte de micromecenatge a la plataforma Verkami per tal de finançar la impressió del seu nou llibre dins la col·lecció Sensus, titulat 'Passes de tardor a l'Himalàia'. L'objectiu és que la gent que ja tenia pensat comprar la novel·la, ho faci abans i, així, col·laborin amb aquest projecte cultural. Entre les recompenses pels mecenes s'hi pot trobar des del mateix llibre, fins a un cap de setmana en un allotjament de turisme rural, amb guiatge ornitològic i excursió amb l'autora.

Segons Núria Garcia Quera, "ens trobem en un moment en què el llibre ha perdut el seu valor com a objecte", raó per la qual l'escriptora reivindica amb el seu nou treball "el plaer de passar-ne les pàgines, sentir el tacte del paper, olorar a tinta impresa i enlluernar-nos amb imatges que ens retornen als viatges". 

'Passes de tardor a l'Himalàia' tracta d'una mare, de professió pallassa, que viatja al Nepal a veure la seva única filla. Tenia divuit anys quan va marxar de viatge, en fa un que volta per Àsia i la última notícia és de fa un mes. En un correu electrònic li deia que ingressaria en un monestir budista. Des de llavors, no en sap res.

Quan la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l'Annapurna, al llarg de la qual els silencis de la filla i l'extraversió de la mare posaran en relleu dues personalitats i maneres d'entendre la vida. Les colossals muntanyes i l'espiritualitat ancestral de la zona de l'Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d'aquesta relació.

Núria Garcia Quera és fundadora de l'editorial Sensus, on ha publicat els llibres 'A dalt de la Duna Roja' (2011), una novel·la de viatge amb Mali com a escenari; i 'Nou viatge al Pirineu' (2012), un relat de viatge per les comarques dels Pallars, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça. L'escriptora presentarà el seu nou llibre a Sort el proper 4 d'abril. El dia 16 ho farà a Barcelona, a la Fundació Casa del Tibet.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació