Diumenge, 5 de maig de 2024

Una esllavissada de roques i fang talla l'accés al nucli de Baiasca

Els veïns del poble estan incomunicats i només poden sortir del poble a peu

ACN / Redacció 3 de març de 2015 a les 08:55

L'accés a Baiasca ha quedat tallat al trànsit. Foto: Anna Panisello


Una esllavissada de roques i fang, conseqüència de les pluges dels últims dies, talla des d'ahir al vespre la carretera que comunica Llavorsí amb el nucli de Baiasca. L'esfondrament ha provocat un esvoranc al punt quilomètric 6,5 d'aquesta via, afectant la part d'accés al poble. La carretera s'ha descalçat i s'ha precipitat uns 150 metres muntanya avall en un tram de 150 metres.

A causa de l'esllavissada, s'ha tallat la circulació en els dos sentits de la via davant el perill de l'estabilitat del sòl. No hi va haver ferits, però els 15 veïns de Baiasca estan incomunicats i només poden transitar a peu per poder sortir o entrar al municipi. Aquest dimarts els veïns del poble han hagut de fer mans i mànigues per portar els nens a l'escola o anar a treballar. L'opció més utilitzada ha estat deixar un vehicle a cada banda de l'esllavissada i passar caminant per aquest punt. Els que solament disposen d'un cotxe han fet caminant els darrers 2 quilòmetres fins al poble.
 

Veïns de Baiasca passant caminant pel tros esllavissat de la carretera. Foto: ACN


L'equip tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà es troba des de primera hora del matí al punt on s'ha produït l'esllavissada per tal de fer-ne la corresponent valoració. Els veïns de Baiasca fa anys que reclamem l'arranjament d'aquesta carretera, plena d'esquerdes que permeten les filtracions d'aigua. Aquesta és la segona esllavissada que es produeix a la carretera en menys de dos setmanes.

El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Llavorsí estudien evacuar els veïns i poder realitzar una actuació d'urgència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació