Divendres, 26 d'abril de 2024

Micromecenatge per implantar una aula de natura a l'escola d'Alins

L'AMPA de l'escola ja va aconseguir salvar el centre el curs passat gràcies al 'crowdfunding'

Redacció 27 de febrer de 2015 a les 12:33

Pati de l'escola d'Alins, a la Vall Ferrera. Foto: Escola d'Alins


L'AMPA de l'escola rural d'Alins, a la Vall Ferrera, ha engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma totSuma per tal d'instaurar al centre una aula de natura i potenciar el que considera un dels grans atractius que té l'escola: el seu entorn privilegiat. El pressupost per aquest projecte és de 2.680€ i el Parc Natural de l'Alt Pirineu en subvenciona gairebé la meitat.

Segons expliquen els seus membres, l'AMPA aportarà una part del cost total, però busquen la complicitat i la col·laboració de la població per sufragar els 1.000€ restants. El mecenes, per tant, té la opció d'aportar un mínim de 10 euros i obtindrà, com a recompensa, un bon nombre d'ofertes i vals de descompte en botigues, negocis i activitats del Pallars Sobirà.

Aquesta no és la primera experiència de l'AMPA de l'escola d'Alins amb el micromecenatge. Gràcies al finançament en massa, l'escola va poder millorar les seves instal·lacions el curs passat per evitar que marxessin més famílies i fer més atractiva l'escola. Entre altres, els diners recollits es van invertir en instal·lar finestres noves, col·locar mobles al vestíbul de l'escola amb un calaix per cada infant, acondicionar el sorralet, pintar i sanejar les parets o posar cantoneres a les escales.

L'escola d'Alins està situada a la Vall Ferrera, dins l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i compta actualment amb 15 alumnes. L'escola pertany a la ZER Alt Pallars, juntament amb les escoles de Llavorsí, Ribera de Cardós i Rialp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació