Diumenge, 5 de maig de 2024

La Diputació insta Interior a resoldre la situació dels bombers voluntaris

El Ple reclama la modificació de la llei que obliga a les entitats sense ànim de lucre a presentar l'impost de societats

ACN 20 de febrer de 2015 a les 14:40

President i vicepresidents de la institució, durant el Ple de febrer. Foto: ACN


El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat una moció que insta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a resoldre la situació generada arran de la dimissió de 46 comandaments de parcs de bombers voluntaris de de la Regió d'Emergències de Lleida a partir de la configuració d'un marc normatiu que garanteixi les demandes "legítimes" que fan els bombers voluntaris.

Així mateix, el text demana que "es configuri un marc normatiu que garanteixi les demandes legítimes dels bombers voluntaris de Catalunya". Entre els parcs de Bombers afectats s'hi troben els de Tremp, Esterri d'Àneu, Llavorsí o Isona i Conca Dellà, entre altres.

El portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, ha remarcat que el nou reglament del cos atribueix als bombers voluntaris les mateixes funcions i obligacions que als professionals, "malgrat que no disposen de la condició d'agent de l'autoritat, ni de cobertura jurídica, sanitària o assistencial digna". Per això, ha defensat un nou model que tingui en consideració les reclamacions dels bombers voluntaris. 

El grup de CiU també ha donat suport a la moció en entendre que és "prou assenyada" i "perquè els acord condueixen al diàleg per trobar solucions", segona ha justificat la seva portaveu, Rosa Pujol. Tot i això, ha remarcat que en el nou reglament del cos no s'han modificat les funcions i obligacions dels bombers voluntaris si no aspectes com ara la selecció accés i nous bombers. Així mateix ha traslladat la voluntat del Departament d'Interior "d'arreglar la situació".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació