Diumenge, 5 de maig de 2024
ESPORTS

Tavascan viurà una prova internacional per introduir-se al «freeride»

L’Estació acull l’Eco Freeride Tour el 28 de febrer i 1 de març que també passarà per Itàlia, Suïssa o Alemanya

Redacció 19 de febrer de 2015 a les 09:12

L'estació acollirà per primer cop aquesta prova internacional. Foto: Tavascan


L'Estació de muntanya de Tavascan acollirà el cap de setmana del 28 de febrer i 1 de març l'Eco Freeride Tour, una concentració i competició de 'freeride' per aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest tipus de pràctiques. Aquest esdeveniment té caràcter internacional i viatjarà per estacions d’Itàlia, Suïssa i Alemanya amb varies proves a aquest països on s’hi troben espais privilegiats d’alta muntanya.

Cal remarcar que l’Eco Freeride Tour és un acte obert a tothom i a totes les disciplines: snowboard, esquí i telemark. Aquesta iniciativa vol introduir nous usuaris al món del freeride i de les competicions d’aquest estil. Els interessats ja poden inscriure’s fàcilment a través del web de Tavascan

L’Eco Freeride té un format de 2 dies on es faran sortides acompanyants per guies de muntanya. Cada corredor o rider escollirà una línia original de baixada i haurà de fer-la de forma més neta possible. El primer dia serà un d’enterament i de perfeccionament de l’activitat i el segon dia les baixades seran enregistrades i puntuades pels mateixos participants que jutjaran les millors línies. 

A més, dissabte a la tarda hi haurà diversos tallers i workshops que complementaran l’activitat. Per exemple, un taller de DVA sobre el funcionament dels detectors de víctimes d’allaus i un altre workshop de seguretat en freeride on es veuran les tècniques d’alpinisme que s’apliquen el el freeride.

Una setmana amb el freeride com a protagonista a Tavascan

El dijous abans de la mateixa setmana, el 26 de febrer, Tavascan també acollirà una activitat relacionada amb el freeride. Es tracta de la Tavascan Freeride, una prova puntuable que acollirà més de 50 participants d’àmbit nacional i internacional. Els millors podran participar al Freeride Val d'Aran FQW,  que aquest any ha entrat a circuit Freeride World Qualifier amb 2 estrelles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació