Diumenge, 28 d'abril de 2024
ESPORTS

Berta Cabanas, sots-campiona catalana de cros a Mataró

L'atleta pallaresa va arribar a només 3 segons de la guanyadora, confirmant el seu bon estat de forma

Redacció 10 de febrer de 2015 a les 10:00

Berta Cabanas, liderant el grup durant la prova. Foto: Salva Pou

La jove atleta de Claverol, Berta Cabanas, ha aconseguit aquest diumenge la segona posició en el Campionat de Catalunya de Cros júnior disputat a Mataró. La corredora pallaresa del Futbol Club Barcelona va arribar a només 3 segons de la primera classificada, Anna Mestres, confirmant el seu bon estat de forma.

Berta Cabanas, de 16 anys, va prendre la iniciativa de la cursa, com sol ser habitual en ella, i encara que els darrers compassos de la prova pogué semblar que defallia quan quedava relegada a la 3a posició, a la recta final del circuit va treure forces per superar l'atleta de les Garrigues, Núria Tillo (JA Arbeca), i acabant molt a prop de la guanyadora, Anna Mestres (ISS l'Hospitalet), que finalment es va imposar per 3 segons.

Amb el sots-campionat autonòmic, Berta Cabanas també assoleix una plaça a la selecció catalana que participarà en el proper Campionat d'Espanya de Cros Cadet i Juvenil per Autonomies, a disputar a Guadalajara el proper 29 de març. Abans té altres compromisos, on intentarà fer un bon paper en la prova dels 1.500 del Campionat de Catalunya Juvenil Indoor, l'1 de març, i així preparar la seva actuació en l'Estatal de la mateixa categoria a Donostia.

A aquest sots-campionat s'hi ha de sumar la segona plaça a la darrera Jean Bouin i la consecució de la mínima de participació per la prova dels 1.500 del Campionat d'Espanya Juvenil Indoor. Una mostra de la bona projecció de la corredora pallaresa aquesta temporada.