Dimecres, 1 de maig de 2024

Mig centenar de persones protesten contra el Consorci Sanitari

Durant la reunió del conseller de Salut, Boi Ruiz, amb el consell de salut de la Regió Sanitària de Lleida | El conseller insisteix en el caràcter públic del Consorci

ACN 4 de febrer de 2015 a les 12:12

La protesta va reunir mig centenar de persones a Lleida. Foto: Marea Blanca


Mig centenar de membres de la Marea Blanca es van concentrar davant els Serveis Territorials de Salut a Lleida amb motiu d'una nova visita del conseller de Salut, Boi Ruiz, a Lleida. Recorden que fa un any Boi Ruiz va visitar la ciutat per anunciar un Consorci que "molts agents polítics i socials de Ponent van definir com una declaració de guerra a la sanitat pública de les nostres comarques".

Onze mesos de mobilitzacions després, expliquen, "una majoria ciutadana ha denunciat que aquest projecte encamina la privatització de la nostra sanitat pública". "Més de 300 accions i actes, dos manifestacions i 38.575 signatures han denunciat que CiU vol trossejar l'Institut Català de la Salut com a pas previ a introduir capital privat i posteriorment privatitzar-lo totalment", asseguren des de la Marea Blanca.

Els membres de la Marea Blanca han dut a terme una xiulada al conseller de Salut ja que consideren que "ha fet cas omís a la ciutadania" i és el "màxim responsable d'aquesta sordesa política i imposició ideològica". En el mateix sentit, recorden que han convocat una gran manifestació el dissabte 21 de febrer a les 18h a Lleida sota el lema 'El seu consorci, la nostra salut' per exigir la paralització del Consorci, que preveuen imposar definitivament l'1 de març.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insistit en el caràcter públic del Consorci i ha delegat en aquells que asseguren que suposarà una privatització de la sanitat que expliquin a quina privatització es refereixen. El conseller ha insistit que de la unió de dos organismes públics neix un organisme públic i que es tracta només d'un canvi administratiu. A més, ha recordat que l'any 2009 ja es va aprovar un document que preveia la creació del Consorci al qual van donar suport tres partits polítics (referint-se al tripartit) que ara no el donen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació