Dilluns, 29 d'abril de 2024

Port Ainé reviu l'esperit de la Pirena amb la Copa Gos Àrtic

Aquest cap de setmana s'ha disputat la segona prova d'una competició que recupera el múixing al Pirineu

Pallars Digital 19 de gener de 2015 a les 10:13
Aquest cap de setmana s’ha disputat a l’estació de Port Ainé la segona prova de la Copa Gos Àrtic, una cursa de múixing que neix de les cendres de la Pirena. La prova és puntuable també com a primera màniga del Campionat de Catalunya de Múixing Neu. La carrera s’ha disputat a dues mànigues, la de dissabte nocturna i la de diumenge matinal.
 
Temperatures al voltant dels 8 graus sota zero i un paisatge de luxe després de la nevada de divendres han marcat una prova que ha reunit una quarantena de participants en les tres modalitats en competició: esquijòring, canicròs i múixing.
 
S’han traçat dos circuits de muntanya molt exigents, de prop de 8 quilòmetres per als tirs de múixing i de 4km per als esquiadors i corredors. Les baixes temperatures i el fet de córrer de nit, dissabte, han posat a prova la perícia dels corredors, que han hagut de treure el màxim partit a la seva bona comunicació amb els gossos. Diumenge, ja de dia, els corredors han millorat substancialment els seus cronos.
 
Pel que fa als guanyadors de la prova, Victor Carrasco s’ha anotat un nou triomf en la categoria d’esquijòring, superant Ramon Armengol i Eneko Aguirre. En categoria femenina, triomf per a la vasca Leire Férnandez, campiona del món i d’Europa en canicròs júnior.
 
Pel que fa als trineus, victòria en categoria il·limitada per a Andoni Azpillaga, per davant d’Albert Grados i Lázaro Martínez. En l’apartat reservat a trineus amb 6 gossos, el més ràpid ha estat Oscar Lapeña.
 
Finalment, entre els corredors de canicròs, la categoria més concorreguda, la victòria final ha sigut per a Javier Torres, mentre que entre els veterans el triomf se l’ha anotat Carlos Andújar. Entre les dones, l’esglaó més alt del podi l’ha ocupat Inés Hernández. En categoria infantil victòria per a David Cordón.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor