Dilluns, 13 de maig de 2024
ESPORTS

Marc Vilanova es converteix en ciclista professional al fitxar per l'Start-Trigon

L'equip paraguaià, amb seu a Bèlgica, pertany a la categoria Continental, la tercera dins el professionalisme

Pallars Digital 14 de gener de 2015 a les 10:49
L'equip paraguaià Start-Trigon ha confirmat la seva plantilla per al 2015 i en ella s'hi troba el ciclista de Tremp, Marc Vilanova. Així ho ha assegurat el director de l'equip, Mauricio Frazer, en declaracions al portal Ciclo 21.
 
D'aquesta manera Vilanova, de 27 anys, correrà a partir d'ara en l'àmbit professional del ciclisme dins la categoria Continental de la Unió Ciclista Internacional (UCI), la tercera dins el professionalisme. El pallarès corria fins ara en una categoria inferior, la Elit, a les files del CKT UAM Monton.
 
Per Vilanova, "és un somni fet realitat” que porta lluitant “des de petit”. El ciclista s'ha mostrat "molt agraït”, tant a Manu Casseny per haver-li ofert l'oportunitat com a Mauricio Frazer “per haver confiat en mi", ja que ara mateix, segons Vilanova, "que confiïn en tu amb la quantitat de ciclistes que hi ha és molt complicat". 
 
“Aniré a per totes”
 
El de Tremp promet guerra en aquesta nova etapa: "aniré amb la màxima ambició possible. No em conformo amb participar i fer-ho lo millor possible. Vaig a disputar-ho tot per estar a davant". Confessa estar en el millor moment de la seva carrera, “tant físic com mental” i que ha d'anar "a per totes". Si no és així, assegura, “em passaran per sobre”. 
 
Un equip paraguaià amb seu a Bèlgica
 
L'Start-Trigon va debutar l'any 2012 en la categoria Continental. L'equip té la llicència al Paraguai, però la seu central de l'equip és a Bèlgica, a la regió de Flandes, un indret on el ciclisme es viu molt intensament.
 
L'equip té la intenció de disputar el calendari europeu i de participar en les populars 'kermesses' belgues, unes curses on no hi ha distinció de categories entre els ciclistes i on un Continental pot competir amb un ciclista World Tour. Un fet que resulta “molt estimulant” per Vilanova.
 
El de Tremp compartirà equip amb l'aranès Ruben Caseny, l'alacantí Axel Costa, els paraguaians Éver Ortiz, Germán Orúe, Francisco Riveros i Antero Velázquez i Éver Ortiz; els alemanys Christoph Danner i Andreas Keuses, el colombià Jeison Prada, el guatemalenc Daniel Quicibal, el suís Luca Frasa i l'holandès Marc Massink. Una llista que es podria ampliar ja que l'equip podria incorporar pròximament tres corredors més.
 
Vilanova farà llargues estades a Bèlgica durant el període de carreres, quan el calendari sigui dens.
 
El debut, al Marroc 
 
El seu debut com a professional està previst pel 26 de febrer al Marroc i pel mes de març, l'equip Start-Trigon també correrà el Tour de Sotxi, a Rússia. A l'abril el ciclista podria competir també al Gran Premi Indurain o a la Volta a la Rioja, si l'equip rep una invitació de l'organització.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor