Dimecres, 8 de maig de 2024

Presentat el 2n Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya, que comptarà amb 62 expositors

El certamen tindrà lloc del 6 al 8 de febrer al pavelló 3 de Fira de Lleida

ACN 3 de febrer de 2015 a les 13:51

Imatge de la presentació d'avui a la Llotja de Lleida. Foto: ACN


Els professionals dedicats al turisme de natura, activitats outdoor i esports de muntanya tenen una cita aquest cap de setmana a Lleida en el 2n Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya (STM), la fira dedicada al turisme i l'esport de muntanya, que s'ha presentat aquest dimarts a la Llotja de Lleida. El saló, que repeteix després de la bona acollida que va tenir la primera edició en què unes 8.000 persones van visitar el certamen, aglutina diferents serveis i subministraments per als sectors de la indústria turística i esportiva.

En aquesta edició el certamen, que reunirà 62 expositors, comptarà amb 4.280 metres quadrats d'exposició nets, un 7% més que l'any passat. També s'incrementen fins a 31 les activitats paral·leles que s'organitzaran en el marc del saló, amb una clara aposta pel turisme familiar, entre les quals hi haurà jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, sorteigs, demostracions i exposicions.    

Entre les propostes, destaquen la celebració de la 1a Cursa de la Boira STM infantil; la 2a cursa i caminada de la boira; la MTB Ultramarató Ciutat de Lleida; la 1a jornada de proves de resistència al medi natural; una sortida a la Mitjana per identificar ocells amb concurs de fotografia; un parc d'aventura, tallers i jocs per a nens; demostracions de gossos d'atura; un espai gastronòmic entre moltes altres activitats que es duran a terme en el marc de la fira. El certamen també comptarà amb la presència de l'ultrafondista Marcel Zamora, l'especialista en reptes extrems Pep Sánchez i de l'escaladora Raquel Hernández, entre altres.        

El saló, organitzat per Fira de Lleida, compta enguany amb el suport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que han fet difusió del certamen entre els seus associats, que podran disposar d'entrades gratuïtes per accedir a la fira. En aquest sentit, Fira de Lleida i la FEEC han signat un conveni de col·laboració a partir del qual la Federació instal·larà un rocòdrom a la fira per tal que els visitants puguin practicar l'escalada. També desplegarà a la fira el globus més gran del món.            

Auge de les activitats esportives vinculades a la muntanya i a la natura      

El president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, ha remarcat l'auge que s'està donant de les persones que actualment practica o porta a terme algun tipus d'activitat esportiva vinculada a la muntanya i a la natura com ara el senderisme, esquí, el running o cicloturisme, entre molts d'altres i que l'Observatori Català de l'Esport xifra en 1 milió de persones. Per això, "una fira com aquesta està més que justificada en aquest àmbit", ha remarcat.    

En aquest sentit, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida i organitzador del saló, Juan Antonio Serrano, ha posat de relleu que l'increment d'aquest tipus d'activitats està beneficiant als establiments turístics del Pirineu lleidatà, ja que suposa un increment de les pernoctacions i dels ingressos que genera.        

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat la importància del saló per donar a conèixer l'oferta en turisme de muntanya, turisme d'esport i turisme d'aventura del Pirineu de Lleida ja que "és bo pel conjunt de les comarques de Lleida que un sector estratègic com el turisme funcioni".       

La inauguració del saló tindrà lloc el divendres a la tarda i enguany anirà a càrrec del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació