Dilluns, 6 de maig de 2024

Dos carreteres tallades per la neu i a set més calen cadenes per circular al Pirineu de Lleida

Rebaixen el grau de perill d'allaus de molt fort a fort | El transport escolar ha funcionat amb normalitat

ACN 2 de febrer de 2015 a les 10:53

Un grup de nens d'Altron esperant el transport escolar. Foto: ACN


Dos carreteres estan tallades per la neu i a set més calen cadenes per circular al Pirineu de Lleida, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). La C-28 (Port de la Bonaigua) i la C-142b per accedir al Pla de Beret estan tancades per risc d'allaus. A més, és obligatori l'ús de cadenes per circular per la L-504 de Llavorsí a Tavascan; C-147 per accedir a Alós d'Isil; i L-510 de Llavorsí a Àreu, totes tres al Pallars Sobirà.

A l'Alta Ribagorça calen cadenes a L-501 al Pla de l'Ermita i L-500 a la Vall de Boí. Per accedir de Vaquèira a Tanau i d'Esterri d'Àneu a Els Avets també és obligatori circular amb cadenes. Per contra, el transport escolar ha funcionat amb normalitat a totes les comarques del Pirineu.

Paral·lelament, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) els camions articulats ja poden circular per la N-230 entre Vielha i França. A la Val d'Aran i en punts del Pallars Sobirà les acumulacions de neu ja superen el metre i mig a partir dels 1.500 metres i destaquen registres com els 75 centímetres de neu a Arties o els 60 centímetres de Vielha.

Baixa el risc d'allaus

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya (Allaucat) d'acord a les dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que en el butlletí d’allaus d’avui ha rebaixat el grau de perill de MOLT FORT (5 sobre una escala màxima de 5) a FORT (grau 4) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d'Aran i extrem nord del Pallars Sobirà).

Tot i que el perill d'allaus ha baixat lleugerament, Protecció Civil demana a la ciutadania extremar la prudència en la mobilitat a zones de muntanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació