Dijous, 25 d'abril de 2024

Exposició sobre les antigues comunions a l'Ecomuseu

La mostra, organitzada pel Grup de Dones d'Esterri d'Àneu, es podrà visitar fins el 5 d'abril

Redacció 2 de febrer de 2015 a les 09:59
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acull des del passat dissabte una exposició que recupera més de 160 imatges i objectes personals relacionats amb les antigues comunions com a ritual de pas i fenomen social.

En aquesta mostra, organitzada pel grup de dones d'Esterri d'Àneu i per l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, vol recuperar la memòria i el record de les antigues comunions a partir d'una extensa recuperació de fotografies i objectes que provenen de les famílies d'Esterri. Entre el fons exposat cal destacar algunes imatges i objectes de principis del segle XX (1910, 1920).

Aquesta exposició s'emmarca en la celebració de Santa Àgueda, de forta implantació local, i és el resultat d'una intensa recerca i recollida de material del Grup de Dones d'Esterri d'Àneu i de la participació d'una gran part de les famílies d'Esterri. A més d'imatges originals i reproduccions es poden veure vestits de comunió originals, elements litúrgics, obsequis de comunions i diverses ambientacions.  

Globalment, l'exposició ajuda a resseguir les transformacions i canvis d'aquest ritual durant el segle XX. Des de l'estètica de principis del Segle XX fins la dels anys 60, un bon exemple per entendre els canvis socials i culturals al Pirineu.

L'exposició es troba al paller de Casa Gassia i es podrà visitar fins al 5 d'abril de 2015. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació