Dimarts, 7 de maig de 2024

L'ametller, una bona alternativa en zones de nous regadius

L'Epicentre acull avui a partir de les 10h una jornada tècnica sobre l’ametller

Redacció 30 de gener de 2015 a les 08:30
L’Auditori de l’Epicentre a Tremp acull aquest divendres, de 10h a 13:30h, unes jornades tècniques sobre el sector de l’ametller. Aquest cultiu s’ha convertit en els darrers anys en una bona alternativa a altres cultius fruiters per ocupar zones de nous regadius gràcies a factors com la reconversió que ha patit el sector, juntament amb l’expansió de noves varietats més productives.
 
La jornada s’emmarca en les activitats que des del Consell Comarcal del Pallars Jussà s’estan duent a terme per tal d’enfortir la dinamització econòmica de la comarca i té com a objectiu assessorar i donar a conèixer el maneig i les possibilitats de millora del cultiu en diferents àmbits com l’adaptació de nous portaempelts, la utilització d’agents pol·linitzadors i el maneig de plagues i malalties mitjançant els resultats obtinguts en la finca demostrativa d’ametllers a la Conca de Tremp.
 
Pel que fa al sector primari, en els darrers anys s’han fet 4 jornades sobre noves produccions agrícoles en el marc del procés de concentració parcel·lària i creació de nous regadius, un viatge d’intercanvi d’experiències al regadiu de Navarra i el projecte CONCAcamp per a la implantació d’una xarxa de camps de cultiu d’experimentació. 
 
També es vol donar suport a noves iniciatives, com la cervesa artesana, estudiant els processos per a integrar i relacionar la producció de cereal amb la primera transformació i la producció i distribució del producte. En aquests moments a més d’un seminari de planificació, desembosc i classificació de fusta als boscos, s’està preparant un viatge d’intercanvi d’experiències als regadius d’Extremadura.
 
Aquesta jornada compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte 'Treball a les 7 comarques' i del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació