Dissabte, 27 d'abril de 2024

Els Reis Mags d'Orient arriben aquest dilluns a tots els indrets del Pallars

A Tremp ho faran amenitzats per La Casa del Sol Naixent, mentre que a la capital del Pallars Sobirà arribaran acompanyats de la xaranga Xafarostolls

Pallars Digital 5 de gener de 2015 a les 09:53
Com cada any i com marca la tradició, SSMM els Reis Mags d'Orient arriben aquest dilluns a la tarda al Pallars per portar regals, inclòs carbó, i il·lusió a tots els infants. I ho fan, gràcies a les seves màgiques aptituds, a diferents indrets del territori.
 
A Tremp l'arribada es produirà sobre les 18:30h i donarà inici a l'Avinguda dels Pirineus. Organitzada i amenitzada per l'entitat cultural La Casa del Sol Naixent, la rua baixarà fins al centre de la població per l'Avinguda Espanya i la Rambla Doctor Pearson, per acabar al pavelló del Casal, on els tres grans protagonistes del dia repartiran els regals als nens i nenes que s'hagin portat bé durant l'any i carbó als més entremaliats.
 
Pel que fa a la capital del Pallars Sobirà, el camarlenc arriba sobre les 17:30h a la Plaça Major, per anunciar l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. A les 18h s'iniciarà un recorregut dels Reis Mags pel centre de la vila, amenitzat per la xaranga Xafarostolls. 
 
Però els Reis Mags no només arriben a les dos capitals de comarca. També ho fan a altres poblacions pallareses, com a la Pobla de Segur, on la cavalcada s'iniciarà a partir de les 18h amb un itinerari des de l´Avinguda Estació fins a l´Ajuntament. A Esterri d'Àneu la cavalcada començarà un quart d'hora més tard, a les 18:15h. 
 
Al poble de Rialp fan la rebuda dels Reis al parc infantil del camí de la central, a partir de les 18h. A La Vall Fosca el recorregut serà més llarg, i portarà els Reis de Senterada a Espui. La ruta partirà a les 17:45h. A Isona els Reis arriben a l'església, on els nens i nenes de la Conca Dellà els esperen per rebre els regals de les seves pròpies mans.
 
Els Reis també esquien
 
Com ja es tradició, aquest any 2015 SkiPallars també rep la visita de SSMM els Reis Mags d´Orient a les estacions d´Espot Esquí i Port Ainé. En totes dos estacions se´ls rebrà amb una baixada torxes a partir de les 18h i xocolatada per als assistents. A Espot, a més, faran el repartiment de regals al poble i a Port Ainé, a l'Hotel de la cota 2.000.
 
Protecció Civil demana precaució
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recomana a la ciutadania prendre certes mesures bàsiques d´autoprotecció per minimitzar els riscos de les cavalcades de reis i poder gaudir amb seguretat de la festa.
 
La DGPC, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha emès els darrers dies fins a mil avisos a municipis i consells comarcals amb recomanacions i consells per a l´organització de les cavalcades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Reis Mags