Dijous, 25 d'abril de 2024

'Pallarès per a xics i grans' per promocionar i enfortir el dialecte del Pallars

La jornada, organitzada per Cambuleta, tindrà lloc demà a l'Oficina de Turisme de Sort

Pallars Digital 12 de desembre de 2014 a les 08:55
L'Associació Cultural Cambuleta ha preparat per aquest dissabte a Sort una seguit d'actes ben especials. Es tracta d'una jornada sobre el pallarès titulada 'Pallarès per a xics i grans' per promocionar i enfortir el dialecte que es parla a les nostres comarques d'una forma lúdica, en especial entre els més petits de la casa.
 
La jornada, que se celebrarà demà a partir de les 17h a l´Oficina Comarcal de Turisme, inclourà la presentació de treballs de recerca recents i anàlisi de l'actualitat del pallarès amb una taula rodona on hi participaran Isaac Beà, filòleg i guanyador del premi Joan Solà de la UdL amb 'El lèxic del Pallars Sobirà i la Vall Fosca a través de la seva fonètica'; i Noèlia Montlló, assessora lingüista per a sèries de televisió i teatre.
 
També es durà a terme la presentació de les darreres propostes infantils de Cambuleta, entre les quals destaquen un puzzle i un joc de memòria per a petits i grans i una aplicació per a dispositius mòbils que serveix com a diccionari.
 
Els petits podran gaudir també amb els jocs en pallarès de l'exposició 'Supo-supo amb el pallarès': un connector, un joc de memòria, un puzle, un mercat i un joc d'animals, entre altres.
 
Joan Ordi, membre de Cambuleta, explica que aquesta "és una associació cultural del Pallars Sobirà sense ànim de lucre que té com a missió recuperar i conservar el dialecte pallarès" i que aquesta jornada és "un pas més" en el seu objectiu i que té "voluntat de continuïtat". 
 
'Pallarès per a xics i grans' compta amb el suport de l'Ajuntament de Sort, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Diputació de Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, pallarès, Cambuleta