Diumenge, 28 d'abril de 2024

Comença el Gran Recapte amb l'objectiu d'aconseguir 4.000 tones d'aliments a tot Catalunya

Les comarques pallareses participen activament d'aquesta campanya. Es podran fer donacions als supermercats del territori

Pallars Digital 28 de novembre de 2014 a les 08:32
El Gran Recapte d'Aliments, organitzat pel Banc d'Aliments, ha arrencat aquest divendres a les nou del matí a tot Catalunya. Al Pallars, les actuacions més importants es concentren a Tremp, on l'Associació del Pallars Rural Oberta al Poble (APROP) ha organitzat campanyes de recol·lecta als diferents supermercats de la població. 
 
En el conjunt de Catalunya hi treballaran més de 20.000 voluntaris repartits en 2.000 punts de recollida, en supermercats i mercats. L'objectiu d'enguany és superar les 3.600 tones de menjar recollides l'any passat. La iniciativa neix de la necessitat d'ajudar la gent que viu en situacions complicades.
 
Un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa i, per això, un dels objectius principals és mobilitzar els ciutadans per fer donacions d'aliments bàsics.
 
Més de 30 voluntaris al Pallars Jussà
 
Els voluntaris de l´associació APROP que participen en el Gran Recapte a Tremp esperen superar aquest cap de setmana les set tones i mitja de material que es van recollir a l´edició de l´any passat.
 
De moment, el que cada vegada supera les expectatives de l´organització és el nombre de persones que desinteressadament s´impliquen en la recollida, cosa que ha permès fer una millor cobertura dels punts de recapte.
 
Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal, que coordinen la recollida, s´han mostrat molt satisfets per la gran afluència de voluntaris, que ja superen la trentena, alhora que preveuen que el volum d´aliments recollits s´incrementi respecte edicions passades donat que la visibilitat d´aquesta campanya ha anat en augment, igual que la solidaritat de la població en vers les persones necessitades. 
 
El material recollit engreixarà les prestatgeries del banc d´aliments del Pallars Jussà que atén més de 70 famílies amb dificultats de Tremp i rodalies que es beneficien d´aquests servei, que els subministra productes bàsics per assegurar la seva alimentació.
 
El recapte ha comptat amb la col·laboració de 5 supermercats de Tremp on els voluntaris informen els usuaris sobre la campanya i sobre els aliments més necessaris com són llegums, llet, oli, conserves o cereals infantils, entre d´altres i tots ells de primera necessitat. Un cop acabada la campanya, els mateixos voluntaris ordenaran els productes segons la seva caducitat per anar-los distribuint durant els propers mesos.
 
A aquests productes s´hi sumen les aportacions que diferents establiments fan durant tot l´any aportant excedents, així com aliments frescos.
 
Fins a 8 municipis del Sobirà hi participen
 
Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, adherits a la iniciativa de l'Associació del Banc dels Aliments de Lleida, i amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà i Càritas Sort, també al Gran Recapte.
 
Com en anteriors edicions, el recapte es farà en supermercats i comerços d'Alins, Espot, Esterri d'Àneu, Llavorsí,  Rialp, Sort, Soriguera i Ainet de Cardós. Els aliments aniran destinats a les famílies de la comarca en una situació més vulnerable i que segueixen un pla de treball amb els serveis socials a fi de millorar la seva situació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Gran Recapte