Dimarts, 23 d'abril de 2024

Les obres de la carretera de Port Ainé encaren la recta final

Els operaris estan acabant d'assegurar la muntanya per evitar despreniments de roques com els de la temporada passada

Pallars Digital 29 d'octubre de 2014 a les 13:13
Les obres de la carretera de l'estació d'esquí de Port Ainé encaren la recta final. Aquests dies els operaris estan acabant d'assegurar la muntanya per evitar nous despreniments de terra i roques a la carretera, com va ocórrer la temporada passada. En total, s'ha actuat en 13 punts on hi havia moviments de terra i inestabilitat a la muntanya. 
 
Aquesta obra garanteix la seguretat de la carretera i retorna la tranquil·litat i confiança a la gent, segons l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Les obres, que han suposat una inversió d'1,7 milions d'euros per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, s'acabaran les properes setmanes i la carretera estarà llesta per la temporada d'esquí.
 
Col·locació de malles
 
Pràcticament la totalitat de les feines que s'han fet han consistit en treballs d'alçada. Es tracta de col·locar malles a la muntanya per assegurar el terreny i evitar despreniments a la carretera. Per assegurar les malles, en un terreny inestable, s'han hagut de fer perforacions a gran profunditat per assegurar bé les xarxes metàl·liques que s'hi han instal·lat.
 
Tots aquests treballs donen resposta a les peticions del territori d'una actuació urgent i decidida i no anar fent petites actuacions en funció dels despreniments. L'alcalde de Rialp ha explicat que, un cop feta aquesta actuació tan important, la carretera s'hauria d'anar mantenint any a any.
 
Les obres van començar a l'estiu i es perllongaran uns dies més encara. Aquest fet ha obligat a tallar la carretera fet que ha provocat no poder obrir el Parc l'aventura de Portainé durant l'estiu ni l'accés al bosc de molts boletaires.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor