Dilluns, 29 d'abril de 2024

Més de 300 joves 'runners' participen a la 3a edició de la Rialp Matxixics

La versió escolar de la Rialp Matxicots va comptar amb la col·laboració del corredor Joel Jaile

Pallars Digital 27 d'octubre de 2014 a les 08:33
Aquest diumenge ha tingut lloc la 3a edició de la Rialp Matxixics, una cursa escolar de muntanya que es desenvolupa a Rialp i que ha comptat enguany amb una participació de més de 300 atletes. La cursa ha comptat amb el suport de diferents runners de la comarca i comarques veïnes, que han fet costat a tots els nens i nenes participants moments previs a l´activitat i durant tots els recorreguts. 
 
Entre aquests grans esportistes col·laboradors, destaca la presència de Joel Jaile, guanyador de la Goldsteig Projekt500, l'ultra trail més llarga d'Europa. També hi va col·laborar el pallarès Jordi Marco, corredor amb una molt bona trajectòria en curses de muntanya. 
 
La cursa va estar formada per tres circuits atenent l´edat i categoria dels participants. Un circuit A, de 7'5 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, pels atletes de 5è a 2on de batxillerat. Un circuit B, de 4 quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu, pels atletes de 1r a 4rt de primària. I un tercer circuit C, amb un recorregut d´1 quilòmetre, pels més petits, de les categories P3, P4 i P5, que van poder anar acompanyats d'un adult. 
 
La cursa va finalitzar amb l´entrega de premis, un sorteig per a tots els participants i una medalla de participació per tots els esportistes del circuit C. 
 
Aquesta activitat, organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà, juntament amb les escoles i AMPES de la comarca i l´equip de la Matxicots de Rialp, compta amb el suport d´entitats públiques (ajuntaments, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Diputació de Lleida, Bombers de Sort, Creu Roja, Mossos d´Esquadra i altres serveis d´emergència i rescat de l´Alt Pirineu), entitats privades i un gran nombre de voluntaris que, de forma desinteressada, fan possible projectes com aquests, amb els nens/es com a protagonistes principals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor