Dissabte, 11 de maig de 2024

Un centenar de persones es formen en geoturisme a Tremp amb el Geoparc com a objectiu

Experts en geologia i turisme posen en comú les oportunitats de negoci i de desenvolupament local que ofereix la Conca de Tremp

Pallars Digital 17 d'octubre de 2014 a les 12:29
La Jornada d´estudi Turisme geològic: públics, usos i reptes que organitza la Càtedra Repsol de competitivitat i desenvolupament regional de la Universitat de Lleida (UdL) amb el suport de l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l´Obra Social La Caixa i l´Ajuntament de Tremp, ha portat a Tremp, avui 80 estudiants del Grau de Turisme de la UdL i una quinzena de professionals del turisme local (Alt Pìrineu i Aran), tant de l´Administració com del sector privat.
 
Amb l´objectiu d´explorar noves oportunitats de negoci basades amb l´explotació del patrimoni geològic, aquesta jornada s´ha estructurat en dues parts: durant tot el dia d´avui tenen lloc ponències i taules de debat, i demà els participants visitaran 4 emplaçaments  per conèixer les virtuts de la Conca de Tremp i el Pallars Jussà, concretament es desplaçaran fins a Santa Helena de Claret, la Collada de les Caragolines, Puigcercós i Castell de Mur.
 
La jornada s´ha articulat el els següents eixos de debat: 'Propostes turístiques dels geoparcs. Com generar economia mitjançant una figura de reconeixement internacional com el Geoparc', 'Experiències d´empreses de geoturisme existents' i 'Experiències en el sector públic'.
 
Aquesta acció reforça l´estratègia de Tremp en l´àmbit de desenvolupament de la Geologia en el sentit més ampli, en són bons exemples l´organització recent del Congrés Internacional de Paleontologia, el curs internacional sobre micromorfologia de sòls o la jornada Transcatalonia2014.
 
En aquest sentit, l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha anunciat recentment la intenció del consistori d'optar a la denominació de Geoparc, un distintiu sota la marca de qualitat de la Unesco, que esdevindria "un segell de qualitat" que "obriria moltes portes" pel que fa a la realització de cursos i estudis de tot tipus a Tremp i comarca en el camp de la geologia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor